16-11-2018

MPG lanceert eerste vastgoedfonds op blockchain

Deel dit bericht

Het Dominium Platform kondigt het eerste tokenised vastgoedfonds aan in Nederlands dat mogelijk is gemaakt door Blockchaintechnologie.

Max Property Group (MPG) gebruikt het nieuw ontwikkelde vastgoedplatform Dominium om het eerste geautomatiseerde obligatie vastgoedfonds ooit te lanceren. Investeren én verkopen binnen dit fonds gaat geheel automatisch. Dit is het tweede Nederlandse fonds en het eerste in de geschiedenis dat een op blockchain gebaseerd platform gebruikt. Dominium-gebruikers kunnen zich online inschrijven, de KYC-procedures digitaal doorlopen, wettelijke vastgoedobligaties kopen vanaf € 1.000 die al aan regelgeving voldoen. Zodra het fonds volledig is volgeschreven, kunnen de tokenised-activa met andere gebruikers ruilen.

Volgens Vastgoeddirecteur Esther Dekker maakt het gebruik van blockchain-technologie het mogelijk dat investeerders kunnen deelnemen vanaf slechts 1.000 euro in plaats van het minimum van 10.000 euro voor het vorige Nederlandse fonds. Het oorspronkelijke Nederlandse vastgoedfonds van MPG, Max Property Fund I dat 8 procent rendement per jaar plus een winstaandeel bood, werd in september 2016 gelanceerd en was volledig volgeschreven in het eerste jaar. Na het opzetten van andere beleggingsfondsen in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, besloot MPG mee te investeren in een op blockchain gebaseerd platform dat het beleggingsproces voor zowel hun klanten als werknemers zou stroomlijnen.

Ardor blockchain-technologie
Het resultaat leverde het platform Dominium op, dat gebruikt maakt van Ardor blockchain-technologie om brede scala aan diensten te bieden binnen de vastgoedsector, zoals het starten van gereguleerde en niet-gereguleerde vastgoedfondsen, projectbeheer, vastgoedvermeldingen en slimme contracten in meerdere talen en in meerdere landen. Tot vandaag heeft geen enkel ander blockchain platform deze combinaties van diensten aangeboden. Het tweede Nederlandse vastgoedfonds van MPG, Max Property Fund II, biedt 6,25 procent rendement per jaar plus winstdeling en wordt gelanceerd op het Dominium-platform. Het doel is dat het automatiseren van het beleggingsproces zal leiden in meer gestroomlijnde ervaring.

Partners