22-11-2018

HPE maakt cloudgebaseerde AI-taken mogelijk voor HPE ProLiant, Apollo en Synergy-servers

Deel dit bericht

Hewlett Packard Enterprise heeft een uitbreiding van HPE InfoSight aangekondigd. Hierdoor wordt de toonaangevende cloud-gebaseerde Artificial Intelligence managementtool nu ook beschikbaar op HPE ProLiant-servers, HPE Synergy-computemodules en HPE Apollo-systemen. Door de mogelijkheden voor global learning en predictive analytics op basis van operationele data, reduceert HPE InfoSight bedrijfskosten en kosten die gepaard gaan met storingen. Daardoor kunnen IT-medewerkers zich richten op het creëren van innovatie.

HPE InfoSight biedt de mogelijkheid om de infrastructuur constant te monitoren, potentiële problemen te identificeren en bruikbare inzichten te leveren. HPE InfoSight verzamelt informatie uit de infrastructuur door miljoenen sensoren te analyseren in een wereldwijd verbonden geïnstalleerde basis. Gedragsgegevens worden gebruikt om problemen te voorspellen en te voorkomen door trends te laten zien, prognoses te geven en aanbevelingen te doen. Dit resulteert in meer efficiëntie en hogere betrouwbaarheid, waardoor een slimmere infrastructuur ontstaat die eenvoudiger te managen is.

AI-gestuurd framework
HPE storageklanten profiteren al van de voordelen van HPE InfoSight. De operationele kosten zijn met maar liefst 79 procent gedaald, het oplossen van storingen kost 85 procent minder tijd en 86 procent van de problemen is automatisch voorspeld en opgelost voordat het probleem geïdentificeerd is. Het uitbreiden van InfoSight-mogelijkheden naar servers biedt een AI-gestuurd framework voor het monitoren, verzamelen en analyseren van rijke datatelemetrie over de gehele infrastructuur, zowel on- als off-premise.

HPE InfoSight is nu uitgebreid naar ProLiant-servers, Synergy-compute-modules en Apollo-systemen. HPE InfoSight levert belangrijke functies, zoals:
- Wereldwijde zichtbaarheid in de serverinfrastructuur. Klanten krijgen via een dashboard een geconsolideerd overzicht van de huidige toestand en status van hun serverinfrastructuur. Hieronder valt systeeminformatie, servergarantie en ondersteuningsrechten. HPE InfoSight combineert de AI-mogelijkheden met het Active Health System (AHS) en HPE Integrated Lights Out (iLO) technologie voor proactieve monitoring en servermanagement. Dit optimaliseert de algehele performance en voorkomt kritieke problemen.
- Predictive analytics. Door voorspellende analytics te gebruiken om servers te monitoren, biedt InfoSight inzicht in defecten bij specifieke onderdelen. Daardoor kunnen IT-managers de nodige onderhoudsverzoeken voor vervanging alvast indienen om downtime te voorkomen. Bovendien waarschuwen de voorspellende analytics mogelijkheden over serverbeveiliging, bijvoorbeeld in geval van frauduleuze inlogpogingen of het beschermen van servers tegen kostbare serverbedreigingen.
- Recommendation Engine. Met behulp van de insights uit voorspellende analytics, doet InfoSight ook aanbevelingen op basis van patronen of tekenen van afwijkingen om performance knelpunten op servers te voorkomen.

HPE InfoSight verbetert infrastructuurmanagement. Gecombineerd met HPE OneView wordt de on premise-ervaring vereenvoudigd. HPE OneView biedt compute lifecycle management en infrastructuurimplementatie op basis van templates. Dit resulteert in een software-defined infrastructuur, waarmee klanten infrastructuren sneller implementeren, lifecycle operations vereenvoudigen en productiviteit kunnen verbeteren.

HPE InfoSight is vanaf januari 2019 wereldwijd beschikbaar op HPE ProLiant servers, HPE Synergy compute-modules en HPE Apollo-systemen.

Partners