27-11-2018

Martin Kersten presenteert keynote over het database eco-systeem op DW&BI Summit 2019

Deel dit bericht

Martin Kersten zal tijdens de Data Warehousing & Business Intelligence Summit op 27 en 28 maart 2019 een keynote presenteren: Het moderne database eco-systeem in een snel veranderende wereld. In deze keynote zal Martin Kersten ingaan op de trends in databasetechnologie, zoals Column stores, Hadoop en Apache Spark, performance, benchmark scores en nog veel meer.

Martin L. Kersten is wetenschapper op gebied van Informatica verbonden aan Centrum Wiskunde en Informatica (CWI) met een research focus op database architecturen, query optimalisatie en het gebruik daarvan in wetenschappelijke databases. Hij is architect van het MonetDB systeem, een open source column-store database voor toepassingen als datawarehouses, online analytical processing (OLAP) en geografische informatiesystemen (GIS). Voor zijn onderzoek op dit gebied ontving hij het prestigieuze ACM SIGMOD E.F. Codd Innovation Award alsmede de ACM SIGMOD Systems Award. Martin heeft meer dan 150 publicaties op zijn naam staan, is ACM Research Fellow en is voorts medeoprichter van verscheidene succesvolle spin-off activiteiten van het CWI zoals Data Distilleries en MonetDB.

In zijn keynote ‘Het moderne database eco-systeem in een snel veranderende wereld’ zal Martin Kersten ingaan op de trends in databasetechnologie. Cloud diensten, in-memory databases en database servers die gebruik maken van massive parallel processing voeren de boventoon in de marketing hype van vandaag. Maar wat is er de laatste tien jaar nu echt veranderd in de databasemarkt? Welke aanbieders zijn in staat om vooruit te blijven lopen op technologisch gebied? Moeten we ons zorgen maken over de invloed van nieuwe hardware zoals GPU en non-volatile memory? En kunnen we wel vertrouwen op programmeurs om keer op keer het wiel uit te vinden voor elke database-interactie? Wat zijn de hot technologies in de labs van de databaseleveranciers?

Uitgebreid programma
De Datawarehousing & Business Intelligence Summit vindt plaats op 27 en 28 maart 2019 in het Van der Valk Hotel, Utrecht. De zesde editie van de DW&BI Summit biedt net als voorgaande jaren weer een uitgebreid tweedaags programma met lezingen door sprekers uit het Business Intelligence-vakgebied als Keith McCormick, Martin Kersten, Nigel Turner, Kent Graziano, Lawrence Corr, Rick van der Lans, Lex Pierik en Rutger Rienks. Wederom een ijzersterke line-up van sprekers die graag hun kennis en ervaring met u delen. Onderwerpen die aan bod zullen komen zijn onder andere Database Technologie, Analytics, Datawarehousing, Data modeling, Data storytelling, Machine Learning, Datakwaliteit en nog veel meer.

Over DWBI Summit
De Datawarehousing & Business Intelligence Summit wordt jaarlijks georganiseerd door Adept Events en is inhoudelijk verbonden aan BI-Platform.nl.

Meer informatie: www.dwbisummit.com

Partners