27-11-2018

Centric ontwikkelt Dashboard Audit, Risk & Compliance voor financiële instellingen

Deel dit bericht

Binnen financiële instellingen draait alles om veiligheid en vertrouwen. Voldoen aan wet- en regelgeving en de eisen van stakeholders en toezichthouders wordt echter met de dag complexer en veelomvattender. De zogenoemde RegTech stelt banken en verzekeraars voor een belangrijke maar lastige opgave, aangezien het hen vaak aan de mankracht en kennis ontbreekt om daar op een gedegen en gestructureerde manier mee om te gaan.

Centric ontwikkelt daarom het Dashboard Audit, Risk & Compliance. Hiermee hebben financiële instellingen de gewenste gegevens niet pas na een half jaar, maar continu paraat. Zij kunnen risico’s verkleinen, processen beter inrichten en de communicatie aan klanten en stakeholders naar een hoger niveau brengen. Pieter Overbeeke, bedenker van het dashboard: “Met het dashboard geven we onze klanten eigenlijk maximaal inzicht in hoeverre zij voldoen aan wet- en regelgeving en internationale standaarden.”

Klanten van Centric denken mee over de precieze inrichting van het dashboard. Dat gebeurde voor het eerst tijdens de lancering van het dashboard in Den Haag, waar klanten van Centric aanwezig waren voor een eerste demo. Het dashboard gaat naar verwachting begin 2019 live.

Partners