27-12-2018

PrivacyPerfect kiest Proserve voor innovatie en DevOps

Deel dit bericht

Softwareleverancier PrivacyPerfect heeft voor Proserve gekozen als strategische partner voor het faciliteren van haar Europese groeiambitie. De bedrijven gaan een hechte samenwerking aan, waarin innovatie en DevOps centraal staan.

Proserve draagt zorg voor het managed-containterplatform en het technisch beheer van de infrastructuur. Daardoor kan PrivacyPerfect zich volledig richten op de ontwikkeling van haar privacy landscaping-applicatie waarmee bedrijven eenvoudig compliant worden en blijven met de privacywet Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Door de invoering van de AVG in mei 2018 heeft PrivacyPerfect een enorme groei doorgemaakt. Om ook in de toekomst groei en ontwikkeling te kunnen faciliteren, is een veilige en efficiënt ingerichte high-availability infrastructuur essentieel. Verder stelt de gevoeligheid van de data die PrivacyPerfect verwerkt, zeer hoge eisen aan security en compliance.

Voor de AVG-compliance-applicatie van PrivacyPerfect ontwierp en bouwde Proserve een Container-as-a-Service-infrastructuur (CaaS) op basis van Kubernetes en OpenStack. De applicatieonderdelen worden verdeeld over drie availability-zones voor optimale beschikbaarheid. Hierbij blijft de data die PrivacyPerfect op het platform verwerkt, altijd binnen Nederland. In de dagelijkse operatie vinden de bedrijven elkaar in een DevOps-samenwerking. Dit maakt het voor PrivacyPerfect mogelijk om kortere, betrouwbare ontwikkelcycli van zijn applicatie te realiseren, zonder om te hoeven kijken naar het technisch beheer van de infrastructuur. Proserve zorgt ervoor dat de infrastructuur beschikbaar blijft, beveiligd is en optimaal functioneert.

Partners