07-01-2019

Cloudera en Hortonworks voltooien fusie

Deel dit bericht

Cloudera, leverancier van de eerste enterprise data cloud-oplossingen, heeft de fusie met Hortonworks, Inc voltooid. Vanuit het 100 procent open source-platform kunnen organisaties het potentieel van al hun data ontsluiten voor onder meer cloud-, edge- en AI-toepassingen. Een enterprise data cloud biedt ondersteuning voor hybride én multi-cloudomgevingen. Dit biedt bedrijven de flexibiliteit om geheel naar eigen inzicht machine learning en analytics op hun data toe te passen, zonder aan een specifieke leverancier vast te zitten.

“Vandaag beginnen we aan een enerverend, nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Cloudera. Met deze fusie groeien we uit tot de grootste enterprise data cloud-aanbieder ter wereld”, zegt Tom Reilly, CEO van Cloudera. “De combinatie van onze teams en de technologie maakt het nieuwe Cloudera tot een duidelijke marktleider met alle middelen die nodig zijn voor innovatie en groei. We gaan onze klanten een uitgebreide reeks van oplossingen aanbieden, zodat ze juiste data analytics kunnen inzetten, ongeacht waar de data zich bevindt, van Edge tot AI, met de eerste enterprise data cloud op de markt.”

Onderzoeksbedrijf Forrester stelt dat “deze fusie… de lat op het gebied van innovatie in de big data-markt hoger zal leggen, zeker als het gaat om ondersteuning voor een end-to-end big data-strategie in een hybride en multi-cloudomgeving. Dit levert naar onze mening een win-winsituatie op voor klanten, partners en de beide leveranciers.”

Het aandeel Cloudera zal aan de New York Stock Exchange genoteerd blijven onder het tickersymbool CLDR. De aandeelhouders van Hortonworks ontvingen in het kader van de fusie 1.305 reguliere aandelen Cloudera in ruil voor elk aandeel Hortonworks dat zij in bezit hadden.

Webinar
Cloudera organiseert een speciaal webinar over de fusie op 10 januari om 19:00 CET. Tijdens dit webinar wordt onder meer uitgelegd hoe de nieuwe organisatie is gepositioneerd om tot snelle innovaties te komen en de eerste enterprise data cloud binnen de branche af te leveren. Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden.

Daarnaast staat een speciaal webinar voor de regio EMEA gepland op 14 januari om 14:00 CET. Aanmelding is hier mogelijk.

Partners