31-01-2019

Inforza sluit partnerschap met Specialisterren voor geautomatiseerd testen

Deel dit bericht

IT-dienstverlener Inforza sluit een samenwerkingsovereenkomst met Specialisterren, leverancier op het gebied van geautomatiseerd testen en kwaliteitsborging. Inforza is gespecialiseerd in ontwerp, beheer en bouw van zakelijke applicaties met het OutSystems Low-Code platform.

Inforza zal als business partner van Specialisterren en OutSystems in eerste instantie de OutSystems-community gaan bedienen. Volgens Evert Jan Bos, Business Development Manager bij Inforza Projecten, past de aanvulling na een partnerovereenkomst met Omnext in oktober 2018 naadloos in de strategie van het bedrijf. Naast de meer technische analyse die het Omnext platform uitvoert is functioneel testen essentieel. Hierin heeft Specialisterren een stevige positie in de Nederlandse markt en een propositie om het Continuous Integration/Continuous Deployment proces maximaal te ondersteunen.

Belangrijke rol voor geautomatiseerd testen
“Op basis van de combinatie Selenium en Fitnesse kunnen wij volledig geautomatiseerd testen beschikbaar stellen voor de klant,” legt Evert Jan Bos uit. “Door de hoge snelheid van het opleveren van werkende software door de Low Code ontwikkelteams is er een belangrijke rol weggelegd voor geautomatiseerd testen. De testresultaten moeten snel beschikbaar zijn voor de ontwikkelaars opdat fouten direct hersteld kunnen worden. Immers, als het herstel gaat achterlopen op het ontwikkelen dan gaat dit tot vertragingen leiden en extra kosten”.

Sjoerd van der Maaden, oprichter en directeur van Specialisterren, geeft aan: “In Inforza vinden wij een partner die het belang van kwaliteit in Agile Software ontwikkel trajecten onderkent en inziet dat het testen, mede door het gebruik van Low Code technologie, vaak onderbelicht wordt. Gezien de ervaring en marktkennis van Inforza binnen de OutSystems community zijn wij zeer enthousiast over het bundelen van onze krachten.”

Partners