01-02-2019

OutSystems en Cegeka slaan handen in elkaar voor agile applicatieontwikkeling

Deel dit bericht

OutSystems en Cegeka hebben een strategische overeenkomst gesloten. Cegeka is een Europese IT-dienstverlener in België en gaat het Low-Code platform van OutSystems inzetten bij klanten om projecten voor applicatieontwikkeling te versnellen. Dit moet klanten van Cegeka in staat stellen om met software flexibiliteit, kwaliteit en een korte time-to-market te garanderen. Zowel OutSystems als Cegeka breiden met dit partnership hun ecosystemen van partners uit over de grenzen.

OutSystems-platform en agile werkwijze zijn complementair
Kurt van Looveren, Division Director Applications bij Cegeka: “We hielden de Low-Code markt al een tijd in de gaten en we zien nu dat de maturiteit en stabiliteit van de technologie van een dermate hoog niveau is dat onze klanten er profijt van hebben. De samenwerking met OutSystems stelt ons in staat om vanuit de applications-divisie onze klanten grondig te adviseren over de inzet van Low-Code om de organisatie wendbaarder te maken en een snellere go-to-market te realiseren. Wij voeren grote projecten uit bij onze klanten op een agile werkwijze waarbij de business van meet af aan betrokken is. Het OutSystems-platform ondersteunt deze werkwijze en is daarom de juiste keuze voor ons.”

Legacy-systemen ombouwen
Michel VanCotthem, Country Lead BeLux bij OutSystems, is trots dat Cegeka onderdeel is geworden van het partnerecosysteem. “Wij zijn altijd op zoek naar uitbreiding, maar enkel als de partij bekend staat om haar kwaliteit. Cegeka staat in de markt bekend omwille van de hoge kwaliteit, men vertrouwt al jaren op hun expertise. Daarnaast sluit het profiel van het bedrijf goed bij ons aan. Applicatiemodernisatie zit in het DNA van Cegeka. Door de implementatie van ons Low-Code platform helpen ze klanten sneller te innoveren en meer waarde te realiseren voor klanten. In België zijn er nog veel monolithische organisaties die legacy-systemen in gebruik hebben die ze willen ombouwen tot flexibele oplossingen waarmee ze sneller kunnen acteren. Belangrijk is bovendien dat Cegeka haar sporen heeft verdiend op het gebied van het moderniseren van legacy. Ze weten wat er komt kijken bij het vervangen van kernsystemen.”

Partners