06-02-2019

True start met private bèta managed Kubernetes hosting

Deel dit bericht

Techbedrijf True is gestart met een private bèta voor managed Kubernetes hosting. True helpt klanten met het bouwen en managen van webomgevingen voor websites, webshops en webapplicaties. Het bedrijf heeft meer dan 130 werknemers verdeeld over vestigingen in Amsterdam en Maastricht.

Met orkestratieplatform Kubernetes wordt het beheer van applicaties in containers vereenvoudigd. Met deze containers kunnen developers op grotere schaal, sneller en efficiënter software implementeren en uitrollen. Ook is er geen testomgeving nodig die 24×7 aan staat. Hierdoor is de stap naar Continuous Integration (CI) en Continuous Deployment (CD) voor veel developers een stuk toegankelijker en sneller te realiseren. Kubernetes is allesbehalve eenvoudig, meent Daniel de Groot, Head of Sales bij True Webspace. Het inrichten van beschikbare storage, infrastructuur, load balancing en IP-allocatie binnen Kubernetes is volgens hem een flinke uitdaging. Deze onderdelen krijgen dan ook extra aandacht binnen de private bèta.

Managed service
De hostingprovider gaat managed Kubernetes inzetten als een managed service. Dit betekent dat de Solutions Architects van True meedenken in het voortraject voor de meest optimale inrichting die daarna gerealiseerd, gemonitord en geüpdatet wordt. Indien er iets binnen de containerized applicatie of binnen Kubernetes verandert anticipeert True hier vroegtijdig op. Zo kunnen developers profiteren van alle voordelen van containerized hosting terwijl True de omgeving 24×7 ondersteunt, monitort en ingrijpt wanneer nodig.

De Groot: “Het ‘managed’ bij True betekende altijd al een volledige uitbesteding van systeem- en softwarebeheer tot aan de applicatie. Die filosofie hebben we de afgelopen 18 jaar toegepast op onze managed hosting diensten en willen we nu gaan toepassen op containerized applicaties. Containertechnologie gaat ons helpen om stabiliteit vanuit de True werkwijze te combineren met de flexibiliteit die developers kunnen realiseren met Kubernetes.”

Microservices gebaseerd
True heeft een platform opgezet waar haar klanten hun eerste stappen kunnen zetten in de wereld van containerized applicaties. Voor elke klant in de private bèta schakelt True een Solutions Architect in. Deze hostingexpert kijkt samen met de klant naar de best mogelijke set-up van de containerized applicatie en hoe Kubernetes daarin bij kan dragen. True gaat verder dan enkel de containerized applicaties optimaal laten landen. Zo kan True ook adviseren om bestaande legacy-applicaties gefaseerd te laten bewegen naar een containerized omgeving, waarmee klanten kunnen beginnen met een op microservices gebaseerde applicatieinfrastructuur.

Partners