08-02-2019

Wibu-Systems exposeert op Embedded World in Neurenberg

Deel dit bericht

Met haar oplossingen voor licentiemanagement en softwarebeveiliging exposeert Wibu-Systems dit jaar op Embedded World, dat van 26 tot 28 februari in Neurenberg  plaats vindt. Wibu-Systems staat ook op de stands van OSADL, SD Association, Trusted Computing Group en Wind River met voorbeelden van toepassingen van beveiligde embedded applicaties voor industriële elektronische besturingstoepassingen, gedistribueerde systemen, industriële IoT, e-mobility en energie-efficiencysystemen.

Het thema op de Wibu-Systems stand is de afscherming van intellectueel eigendom (IP) en het tegengaan van illegaal kopiëren van software en ongeoorloofde reverse engineering praktijken. Op de stand worden enkele voorbeelden getoond van het toepassen van IP-bescherming in combinatie met moderne bedrijfsmodellen die leiden tot extra inkomsten. Op de collectieve stand van OSADL, Open Source Automation Development Lab tonen ontwikkelaars van embedded software hoe belangrijk het is om hun activiteiten te gelde te maken en daarmee gelijktijdig de kwaliteit van de door hen gemaakte code op een hoger niveau te brengen. Wibu-Systems wisselt sedert een aantal jaren kennis en expertise uit met de OSADL-gemeenschap.

Samen met ATP, Delkin, GRL, Hagiwara, JMicron, Micron, Phison, Swissbit, Toshiba, and WD, toont Wibu-Systems op de stand van de SD Association veel producten uit de serie hardware-gerelateerde beveiligingsoplossingen. Op de stand geeft senior consultant Günther Fisher bij Wibu-Systems uitleg over de manier waarop je met Industriële CmCards en de CodeMeter beveiligingsoplossing nieuwe bedrijfsmodellen introduceert. Hij laat zien hoe CodeMeter op CmCard/SD en CmCard/microSD koppelt aan flash-memory met een ingebouwde beveiligde module. Op die manier beschermen bouwers van intelligente apparaten hun producten tegen het illegaal gebruik van intellectueel eigendom of tegen het hacken door cybercriminelen. Tegelijkertijd zijn ze in de gelegenheid geld te verdienen met het aanmaken van licenties door de geregistreerde gebruikers van hun applicaties daarvoor te laten betalen.

Embedded beveiliging
Bij de Trusted Computing Group zullen de TCG-leden OnBoard Security, Wibu-Systems en Wind River gezamenlijk hun oplossingen voor IoT en embedded beveiliging tonen. Deze zijn gebaseerd op de TCG-specificaties en de technologie met root of trust in de Trusted Platform Module chip. Fischer zal tonen hoe licenties onder CodeMeter zijn te beheren in samenhang met Trusted Platform Modules als een alternatieve opslagmethodiek voor versleutelde toegangscodes. Met het verstevigen van de samenwerking tussen Wibu-Systems en Wind River wordt ook het beveiligingssysteem voor VxWorks steeds robuuster. Het gezamenlijke product levert een pasklare oplossing voor integriteitsbescherming, authenticatie, IP- en kopieerbescherming, certificeringsbeheer, licentiemanagement en opslag van encryptiesleutels via hardware, software en de cloud.

Partners