07-02-2019

CWI neemt deel aan ESCAPE Project voor bouw Europese Open Science Cloud

Deel dit bericht

CWI gaat participeren in het ESCAPE project, dat deel uitmaakt van de Europese Open Science Cloud (EOSC). De EOSC will via een uniform online platform gemakkelijk toegang bieden tot wetenschappelijke data, zowel voor wetenschappelijk onderzoekers als algemeen publiek.

ESCAPE (European Science Cluster of Astronomy & particle Physics ESFRI onderzoeksinstituut) brengt 31 partners samen op gebied van astronomie, deeltjesfysica, wiskunde en autmatisering om samen te werken aan de EOSC infrastructuur. Partners zijn onder andere ASTRON, NIKHEF, CERN, CNRS, CWI, ESO, OU, RUG en SURFSara. Doelstelling van ESCAPE is om oplossingen te ontwikkelen voor de integratie van data, tools, diensten en wetenschappelijke software.

Partners binnen het ESCAPE project zullen bijdragen aan de ontwikkeling van diensten van de EOSC. ESCAPE heeft van de Europese Unie een subsidie gekregen van 16 miljoen euro om de open science cloud uit te bouwen.

Volgens onderzoeker Dr. Enrico Camporeale bij CWI is deelname aan het ESCAPE consortium een buitengewone kans voor het CWI. “Wij kunnen onze expertise in machine learning en deep learning toepassen bij de ontwikkeling van diensten in voorspellingen, in het bijzonder van de uitbraak van zonnevlammen en zonnewind. En wij kunnen op basis van de subsidie dit jaar ook een postdoc-positie invullen.”

Company:

CWI

Partners