11-02-2019

Centric heeft vestiging geopend in Kaunas

Deel dit bericht

Centric heeft aangekondigd dat het een vestiging heeft geopend in Kaunas, Litouwen. In Centric IT Solutions Litouwen werkt een sterk team van IT-professionals, dat naar verwachting in drie jaar meer dan 250 werknemers zal tellen. Centric heeft kantoren in negen Europese landen en de Verenigde Staten.

Volgens CEO Karim Henkens van Centric is een uitgebreid onderzoek vooraf gegaan en zijn steden in verschillende landen geanalyseerd bij het plannen van de ontwikkeling van Centric en het zoeken naar de meest geschikte locatie voor een vestiging. De keuze viel op Kaunas vanwege de technologische universiteiten die hooggekwalificeerde professionals opleiden, een luchthaven die comfortabele vluchten biedt, een gunstige omgeving voor investeerders en een culturele omgeving die vergelijkbaar is met de Nederlandse. “Als we zien hoe snel we getalenteerde mensen aantrekken en het Centric-team in Kaunas opbouwen, twijfel ik er niet aan dat we de juiste beslissing hebben genomen.”

Programmeren meest populair
De vestiging in Kaunas zal het Centric-team uitbreiden met medewerkers die zorgen voor bestaande producten, processen standaardiseren en ondersteunen en cloudtechnologie creëren voor wereldwijde klanten. In de toekomst is het bedrijf van plan een internationaal Centric-klantenservicecentrum in het Engels en Scandinavisch op te zetten. Bij het team in Kaunas zal veel aandacht besteed worden aan integratie, zowel bij medewerkers die werken aan verschillende taken als aan vestigingen in verschillende landen waar momenteel ongeveer 4300 Centric-medewerkers in dienst zijn.

De officiële openingsceremonie werd bijgewoond door ambassadeur Bonnie Horbach van het Koninkrijk der Nederlanden in de Republiek Litouwen, rector van de Kaunas University of Technology Eugenijus Valatka en Kaunas vice-burgemeester Simonas Kairys. Kairys merkte op dat steeds meer Nederlandse investeerders Kaunas ontdekken en kiezen. Een van de redenen achter hun keuze betreft de getalenteerde professionals, van wie velen worden opgeleid aan de Kaunas University of Technology. Volgens rector Valatka is het geen toeval dat een van de meest populaire studieprogramma's aan de universiteit programmeren is.

Tags:

Development, ICT

Company:

Centric

Partners