14-02-2019

OutSystems en Omnext lanceren applicaties voor risico-analyse en inzicht in code

Deel dit bericht

OutSystems heeft twee oplossingen gelanceerd voor de review van code, samen met partner Omnext, specialist in het ombouwen van legacy-systemen naar moderne systemen. De applicaties Omnext Fit en Stay Fit helpen organisaties de met OutSystems ontwikkelde applicaties te laten voldoen aan de laatste ontwikkelingen op het gebied van onderhoud, betrouwbaarheid, prestaties en beveiliging.

Omnext Fit en Stay Fit moeten organisaties een onafhankelijke en gevalideerde risico-analyse geven aan de hand van rapportages en dashboards. Organisaties zijn met deze applicaties in staat om de kwaliteit te controleren en aanpassingen te doen waar nodig. De applicatie Omnext Fit analyseert een momentopname en daaruit komt een diepgaande risico-analyse op basis van het ISO 25010-kwaliteitsmodel. Vervolgens kunnen klanten kiezen voor de applicatie Omnext Stay Fit. Daarmee wordt een risico-analyse gepland aan de hand van de wensen van de klant, bijvoorbeeld na een sprint of een bepaalde periode.

Risico-analyse van applicaties
Met het gebruik van Omnext-applicaties helpt KPMG haar klanten om potentiële risico’s in codes te identificeren en te verhelpen. KPMG was afgelopen jaar OutSystems-partner van het jaar. Als onderdeel van de lancering bieden Omnext en KPMG OutSystems-klanten een gratis analyse van hun applicaties (de Omnext Quik Fit-test). In de resultaten van deze analyse staan onder andere de algemene risico’s en worden best practices benoemd.

Partners