15-02-2019

Red Hat komt met uniform integratieplatform voor cloud-native ontwikkeling

Deel dit bericht

Red Hat breidt haar portfolio van integratieproducten uit met nieuwe componenten en mogelijkheden om applicaties, data en apparaten in hybride architecturen met elkaar te verbinden. Deze toevoegingen zijn opgenomen in de nieuwste versie van Red Hat Integration, en omvatten Red Hat AMQ Online, Red Hat AMQ Streams, nieuwe connectoren voor Red Hat Fuse Online en end-to-end application programming interface (API) lifecycle support.

Deze technologieën zijn gebouwd op het Red Hat OpenShift Container Platform, het enterprise Kubernetes-platform, en bieden essentiële integratie- en messaging-mogelijkheden met een cloud-native toolchain om een uniforme end-to-end ervaring te bieden, van ontwerp tot ontwikkeling, implementatie en beheer.

Self-service messaging op een cloudplatform
Dankzij messaging kunnen applicaties data met elkaar uitwisselen, terwijl het systeem tegelijkertijd wordt afgeschermd van potentiële onderbrekingen of implementatiewijzigingen. Het nu beschikbare AMQ Online is ontworpen om dezelfde krachtige connectiviteitsmogelijkheden van Red Hat AMQ te bieden met de snelheid en flexibiliteit van een cloud-gebaseerde dienst. De oplossing heeft tot doel ontwikkelaars te voorzien van on-demand self-service messaging-mogelijkheden via een browser, waardoor ze applicatie messaging kunnen aanbieden en schalen wanneer dat nodig is.

Event streaming voor cloud-native applicaties
Red Hat-integratie omvat nu AMQ Streams, een krachtige datastream-functionaliteit in Red Hat AMQ die snelheid en schaalbaarheid biedt voor event-gedreven microservices-omgevingen. AMQ Streams is gebaseerd op het opensourceproject Apache Kafka, en geoptimaliseerd voor gebruik op het OpenShift Container Platform, waar het gebruik kan maken van OpenShift Operators om de implementatie, het beheer, de upgrades en de configuratie van een Kafka-ecosysteeminstallatie te automatiseren.

Meer integratie met minder code
Red Hat's low-code integratie-Platform-as-a-Service (iPaaS) oplossing, Fuse Online, bevat nu vooraf gedefinieerde connectoren voor enterprise databronnen, waaronder Google Calendar en Slack, waardoor het platform gerelateerde gebeurtenissen en berichten kan verzenden en ontvangen; Apache Kafka, om te helpen verbinding te maken met datastreams; en, beschikbaar als een technologie-preview, toegang tot zorggegevens die op de Fast Healthcare Interoperability Resource (FHIR) gebaseerd zijn. Met deze voorgedefinieerde connector, evenals de meer dan 200 connectoren die al beschikbaar zijn via Red Hat Fuse, kunnen gebruikers enterprise databronnen sneller in hun applicatieomgeving integreren.

End-to-end API lifecycle support
Red Hat Integration bestaat uit agile en flexibele integratie- en messaging-technologieën die API-connectiviteit, gegevenstransformatie, ‘service composition’ en orkestratie, real-time messaging, cross-datacenter-berichtstreaming en API-beheer bieden voor het verbinden van apps via hybride cloudarchitecturen en API-gecentreerde zakelijke services mogelijk maken. Red Hat Integration biedt ondersteuning voor de API-levenscyclus, waaronder:
- Ontwerp, met behulp van een webgebaseerde API-designer die de OpenAPI 2.0-specificatie implementeert.
- Ontwikkeling, waarbij gebruikers hun API-ontwikkeling kunnen versnellen door een implementatie te genereren op basis van nieuwe of reeds bestaande API-definities.
- Implementatie als cloud-native diensten binnen het OpenShift Container Platform, waarmee de connectiviteit wordt uitgebreid voor hybride en multicloud-omgevingen.
- Beheer - API's die in het OpenShift Container Platform worden gebruikt, kunnen ontdekt en beheerd worden.

Daarnaast heeft Red Hat Integration nu een commandline-interface waarmee klanten orkestratie/ provisioning-tools zoals Red Hat Ansible Automation kunnen gebruiken om hun Red Hat 3scale API Management-implementaties te configureren.
Red Hat Integration is per direct algemeen beschikbaar.

Partners