01-03-2019

Google stelt Cloud IoT Device SDK als open source beschikbaar

Deel dit bericht

Voor ontwikkelaars die op zoek zijn naar microcontroller-class apparaten (de chips die ten grondslag liggen aan slimme koelkasten, energiemonitoren en andere apparaten voor internet of things) die volledig operationeel op Google Cloud Platform's volledig beheerde Cloud IoT Core-service, is er goed nieuws. Google heeft het veel eenvoudiger gemaakt met de nieuwe Cloud IoT Device SDK, een verzameling bibliotheken voor embedded microcontroller-class apparaten.

Google beschrijft deze SDK - waarvan de onthulling getimed was om deze week samen te vallen met de Embedded World-conferentie in Neurenberg - als een open source collectie van Embedded C-bibliotheken waarmee ontwikkelaars apparaten met Cloud IoT Core service kunnen verbinden en beheren. Het richt zich specifiek op apps met energie-, compute- en groottebeperkingen, zoals mobiele apparaten op batterijen en slimme thuisapparaten met Wi-Fi. De Cloud IoT Device SDK werkt op hardware met slechts 25 KB flashgeheugen (of 80 KB met een TLS-softwareoplossing) en gebruikt non-blocking sockets om het stroomverbruik te verminderen.

Andere hoogtepunten zijn compatibiliteit met real-time besturingssystemen zoals Zephyr, ARM Mbed OS, FreeRTOS-kernel en POSIX-compatibele besturingssystemen zoals Linux; een asynchrone API die no-OS operaties mogelijk maakt; een eventplanner en optionele threadpool voor callbacks van gebruikers. Dat is in aanvulling op een lichtgewicht bordondersteuningspakket, ingebouwd tweerichtings berichtuitwisseling via single-threaded operations met co-routines, JSON Web Token-authenticatie (plus third-party TLS-stacks, zoals wolfSSL, mbedTLS en TLS 1.2 beveiligde elementen) en een geïntegreerde back-off-logica die 'intelligent netwerkgedrag' implementeert.

Beschikbaar op GitHub
Cloud IoT Device SDK lanceringspartners zijn Arm, Cypress, Semiconductor, Nordic, Espressif Systems, Microchip, NXP en een breed scala van andere 32-bit MCU-fabrikanten. Cloud IoT Device SDK is beschikbaar op GitHub en krijgt binnenkort ondersteuning voor Cloud IoT Provisioning. De onthulling van de SDK komt ongeveer een jaar nadat Google Cloud IoT Core lanceerde, dat in september 2017 debuteerde in preview. Klanten worden maandelijks gefactureerd op basis van de hoeveelheid data die wordt overgebracht naar en van apparaten die zijn verbonden met Cloud IoT Core, waarbij kortingstarieven worden geactiveerd naarmate ze meer verbruiken.

Company:

Google

Partners