15-03-2019

Progress kondigt nieuwe release van Progress Kinvey platform aan

Deel dit bericht

Progress, leverancier van applicatieontwikkeling en digitale ervaringstechnologieën, maakt haar strategie en aanpak om high-productivity applicatieontwikkeling mogelijk te maken bekend. Als onderdeel van deze strategie kondigt Progress een nieuwe release van het Progress Kinvey platform aan, met daarin een combinatie van high-productivity, volledige controle over de app-ervaring en operationele efficiëntie voor moderne workloads met dynamische schaalbaarheid.

Bovendien heeft Progress erkenning gekregen vanuit de branche voor zijn low-code strategie, waaronder de benoeming tot “Strong Performer” in The Forrester Wave: Low-Code Development Platforms voor AD&D Professionals, Q1 2019.

Bedrijven dienen in hoog tempo applicaties van goede kwaliteit te ontwikkelen, hierdoor richten zij zich op low-code opties voor de ontwikkeling om zo de snelheid en efficiëntie te verbeteren. Terwijl traditionele low-code platforms effectief zijn voor eenvoudige apps, schieten ze vaak tekort voor meer complexe apps en beperken ze ontwikkelaars tot een bepaald framework dat ineffectief is of de innovatie beperkt.

Door voort te bouwen op Progress’ verleden wat betreft het leveren van de tools en technologie die professionele ontwikkelaars in staat stellen om te werken zoals zij dat willen, introduceert Progress een nieuwe vorm van low-code. Deze, op professionele ontwikkelaars gerichte, vorm biedt nieuwe mogelijkheden voor high-productivity om het app-ontwikkelingsproces te versnellen, maar maakt ook de gedifferentieerde multichannel ervaringen die van nature op verschillende apparaten en platforms worden gebruikt mogelijk.

Het Progress Kinvey High Productivity Platform
Het Progress Kinvey platform is gebaseerd op JavaScript en stelt bedrijven in staat om app-ervaringen te leveren via diverse kanalen waaronder native iOS en Android, web, chat en meer. Het platform biedt een moderne serverloze backend voor operationele efficiëntie, volledige controle over de applicatiecode en de end-to-end datamanagementmogelijkheden die nodig zijn om sterke bedrijfsapplicaties te bouwen.

“Traditionele low-code platforms zijn geschikt om bedrijven te helpen bij het snel uitrollen van veel tactische apps. Het ontbreekt echter aan de mogelijkheid om op grote schaal, echt boeiende, consumentenervaringen te leveren die consistentie tussen de verschillende kanalen bieden”, aldus Dmitri Tcherevik, CTO bij Progress. “Aan de andere kant van het spectrum leveren DIY-ontwikkelingsprojecten high-touch ervaringen, maar deze zijn zeer inefficiënt, traag op de markt en duur in onderhoud. IT-teams moeten zich richten op innovatie, niet op infrastructuur. Onze focus op high productivity voor professionele ontwikkelaars verandert dit allemaal door een oplossing te bieden die het beste van beide werelden combineert, low-code ontwikkelen wat resulteert in flexibele, schaalbare, omnichannel apps.”

Het Progress Kinvey platform biedt:
• Kinvey Studio: Een visuele ontwikkeltool die een low-code ontwikkelomgeving biedt voor het snel ontwikkelen van mobiele, web- en chat-gebaseerde apps, zonder dat dit ten koste gaat van de volledige controle over de applicatie en de code van de ontwikkelaar. Het is gebouwd op open standaarden en maakt het genereren van round-trip code mogelijk, zodat ontwikkelaars naadloos in en uit de low-code omgeving kunnen stappen. Het werkt met bestaande broncontrole, testen en andere ontwikkelingsprocessen en biedt toegang tot alle broncode van de applicatie voor inspectie en wijziging.
• Serverloze platformarchitectuur: Kinvey, het eerste en enige serverloze cloudplatform met high productivity, beheert en schaalt automatisch veilige zakelijke app-infrastructuren voor data, authenticatie, microservices en functies, en ondersteunt zowel de implementatie als de schaalbaarheid van moderne apps, die allemaal noodzakelijk zijn om concurrerend te blijven.
• Kinvey Chat: Een innovatieve, op kunstmatige intelligentie gebaseerde technologie voor het snel creëren en implementeren van geleide taakchatbots die gemakkelijk kunnen worden geïntegreerd met bestaande bedrijfs- en legacy systemen.
• Kinvey Data Pipeline: Het leveren van end-to-end data- en authenticatiebeheer van apparaat tot belangrijkste bedrijfssystemen; ontworpen om gegevens en authenticatielagen van verschillende bedrijfssystemen af te schermen, vitaliseren en synchroniseren, inclusief cloud caching, offline databeheer met deltasynchronisatie, identiteitsintegratie en no-code/low-code microservices voor toegang tot externe gegevens.
• Native multichannel: Het Kinvey-Platform bouwt voort op de populariteit van JavaScript, NativeScript en Angular in de ontwikkeling en levering van native iOS, Android en web-apps. Dankzij Kinvey kunnen deze apps worden voorzien van consumentenkwaliteit UX, en het maakt hergebruik van code tussen het web en mobiel mogelijk. Tot slot biedt het platform ook directe toegang tot alle native platform API’s en iOS- en Android-code van derden, zodat apps gebouwd op Kinvey een compromisloze native ervaring bieden.

Erkenning vanuit de branche
Progress’ strategie voor de ontwikkeling van applicaties met high productivity heeft al een belangrijke impuls gekregen en heeft onlangs een positieve positionering gekregen van toonaangevende onafhankelijke analistenbureaus.

“Digitale veranderingen in alle bedrijfstakken zetten bedrijven ertoe aan op zoek te gaan naar nieuwe manieren om moderne apps en digitale ervaringen te bouwen. Ze moeten zichzelf snel digitaal transformeren om te kunnen blijven concurreren, maar in hun zoektocht naar snelheid mogen ze de kwaliteit, differentiatie en veiligheid van de apps en ervaringen die ze bouwen niet verliezen”, aldus Arnal Dayaratna, Research Director bij IDC. “De ‘Progress’-strategie voor high-productivity ontwikkeling van apps stelt ontwikkelaars in staat om de ontwikkeling van hoogwaardige consumenten- en zakelijke apps te versnellen terwijl ze daarbij de vrijheid en controle behouden die ze nodig hebben om fantastische apps te  maken.”

De Forrester Wave: Low-Code Development Platforms voor AD&D Professionals, Q1 2019, uitgebracht op 13 maart, evalueert de top 13 leveranciers in de markt en benoemt Progress tot “Strong Performer”. Volgens het rapport, “gebieden waarop het [Progress Kinvey] platform leiderschap toont omvatten UX ontwikkelingstools, mobiele applicatie-ontwikkelingstools, integratie-ontwikkelingstools en adapters, en AI-ontwikkelingstools”

Het Kinvey Platform is per direct beschikbaar. Bekijk voor meer informatie over de high productivity strategie van Progress en/of het Kinvey Platform: www.progress.com. Of download The Forrester Wave rapport.

Company:

Progress

Partners