26-03-2019

Make IT Work (HvA) breidt uit naar Noord Nederland

Deel dit bericht

IT Academy Noord-Nederland, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, start met het omscholingstraject Make IT Work in het noorden van Nederland.

Make IT Work maakt het voor hoogopgeleiden zonder specifieke IT-achtergrond mogelijk zich te laten omscholen naar een veelgevraagde IT-functie op hbo-niveau en direct in een baan van start te gaan.    

In samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam (HvA) is op 11 maart het eerste cohort Software Engineering in Noord-Nederland gestart. De IT Academy pakt op deze manier het tekort aan ICT’ers aan en speelt in op de mismatch op de ICT-arbeidsmarkt.    

330 cursisten  
Make IT Work heeft sinds haar start in 2015 reeds 330 cursisten omgeschoold naar de IT en duurzaam verbonden met de arbeidsmarkt. 91 bedrijven en diverse branchevereningen hebben zich gelieerd aan Make IT Work. Het programma kent 4 omscholingsrichtingen: Business & Data Analytics Specialist, Security Specialist, Software Engineering en Software Engineering voor de Media.  

De komende periode staan er diverse starts op het programma. Op 12 april start Software Engineering in Amsterdam, op 4 juli start Software Engineering in Groningen. Op 2 september start Business & Data Analytics Specialist en Software Engineering in Amsterdam en in november start Security Specialist en Software Engineering in Hilversum.

Meer informatie

Partners