01-04-2019

SmartBear automatiseert Performance Testing in CI/CD-pipelines

Deel dit bericht

SmartBear, leverancier van tools om software te bouwen, testen en monitoren, heeft een nieuwe REST API voor LoadNinja vrijgegeven, waarmee softwaretesters en ontwikkelaars prestatietests kunnen integreren in hun continue ontwikkelings- en implementatiewerkstromen. Met de toevoeging van deze API kunnen teams niet alleen opgenomen testscripts onmiddellijk weergeven zonder enige wijziging, maar nu kunnen ze ook hun gehele performance testing proces automatiseren.

Performance is een bedrijfskritieke KPI. Organisaties zijn meer dan ooit kritisch op de hoogte van de gevolgen van slecht presterende apps, van bedrijfsverliezen tot negatief imagoperceptie. Hoewel teams graag prestatietests opnemen in hun agile en DevOps-workflows, belemmeren verouderde, op protocol gebaseerde loadtest-tools hun vermogen om snel te werken, omdat testers en ontwikkelaars een buitensporige hoeveelheid tijd besteden aan het correleren en programmeren van testscripts.

De LoadNinja API is het topje van de ijsberg in termen van mogelijkheden waarmee teams snel web-apps kunnen laden voor tests. LoadNinja biedt gebruikers de mogelijkheid om tests te parametriseren om verschillende use cases te ondersteunen om aan de behoeften van een toepassing te voldoen. Met realistische load generation kunnen ontwikkelaars browsergebaseerde prestatiegegevens gebruiken om problemen in realtime aan te wijzen en te debuggen.

Meer informatie: LoadNinja

Partners