02-04-2019

Banenplatform voor developers Honeypot overgenomen door XING

Deel dit bericht

Honeypot, banenplatform voor developers, is overgenomen door online bedrijfsnetwerk XING. De basisaankoopprijs is 22 miljoen euro, dat kan oplopen tot maximaal 57 miljoen euro wanneer de ambitieuze operationele doelstellingen in de komende drie jaar worden gehaald.

Met de overname van Honeypot wil XING haar internationale aanwezigheid verder te versterken. Honeypot is een Europees technologiegericht banenplatform dat wereldwijd talent samenbrengt met bedrijven in Duitstalige landen en Nederland. Het platform groeit momenteel met zo’n 1.000 nieuwe IT-specialisten per week. Bij Honeypot werken op dit moment 50 mensen, die ruim 100.000 IT-specialisten en meer dan 1.500 bedrijven bedienen. Honeypot is van plan om versneld te groeien in Duitstalige landen en daarnaast uit te breiden naar andere landen. XING is op haar beurt van plan om aanzienlijk te investeren in deze uitbreidingsplannen.

Internationale gemeenschap
Volgens CEO Thomas Vollmoeller van XING richt Honeypot zich primair op kandidaten door hen te helpen bij het vinden van een baan die aansluit bij hun individuele voorkeuren. “Dat maakt deze overname een uitstekende aanvulling op ons New Work-portfolio, waar dochterondernemingen en merken zoals kununu en HalloFreelancer deel van uitmaken. Door deze bundeling van merken is XING inmiddels veel meer dan een online netwerk.”

Laura Schukkink, country lead van Honeypot in Nederland: "XING en Honeypot delen de visie om mensen te helpen bij het verder ontwikkelen van hun carrière. We willen van Honeypot 's werelds grootste work-life community voor IT-specialisten maken, en kandidaten in staat stellen om daarmee hun volgende carrièrestap te bepalen. Deze visie zullen we met XING blijven nastreven. Binnenkort zullen de ongeveer 100.000 IT-specialisten die wereldwijd geregistreerd zijn in Honeypot de mogelijkheid krijgen om in contact te komen met werkgevers in Duitstalige landen. Daarmee kan Honeypot de Duitse markt verder ontwikkelen en tegelijkertijd zijn internationale gemeenschap verder uitbreiden."

Conventioneel sollicitatieproces omgedraaid
Honeypot brengt IT-specialisten en technologiebedrijven bij elkaar door het conventionele sollicitatieproces om te draaien. Bedrijven volgen een specifiek traject waarbij ze kunnen solliciteren bij potentiële werknemers. Dat betekent dat de bedrijven bepaalde informatie moeten overleggen, zoals het salaris voor de functie, en de gewenste programmeertaal-beheersing. Wanneer ze via Honeypot in contact worden gebracht met kandidaten weten de bedrijven dat ook zij voldoen aan kwaliteitsstandaarden. De expertise van de ontwikkelaars op het platform is gevalideerd, en ze hebben hun geprefereerde programmeertaal, salaris en locatie opgegeven om de best mogelijke match te kunnen maken.

Partners