03-04-2019

De Nederlandsche Bank gaat samenwerking aan met Centric

Deel dit bericht

De Nederlandsche Bank (DNB) is een samenwerking aangegaan met Centric. Centric gaat werkplekdiensten, de servicedesk en kantoorautomatisering leveren aan de medewerkers en neemt ook de datacentra in beheer.

DNB zocht een partner voor een langdurige relatie om zodoende de flexibiliteit en slagkracht van haar ICT-organisatie te vergroten en de digitale transformatie vorm te geven. Na een voorselectie werd Centric geselecteerd om een volledige aanbieding te doen. De overeenkomst kent een looptijd van vier jaar. Behalve dat Centric voor alle DNB-medewerkers de werkplekdiensten en kantoorautomatisering gaat verzorgen, komt er een volledig uitgeruste servicedesk: op locatie, op de werkplek, telefonisch en online. Daarbij wordt alle hard- en software up-to-date gehouden. Op die manier kunnen de medewerkers altijd en overal veilig werken.

Datacenter
DNB hanteert hoge standaarden ten aanzien van gebruikers, maar ook ten aanzien van data die veilig en goed moeten worden beheerd. DNB heeft daarom niet alleen de servicedesk, maar ook het datacenter bij Centric in beheer gegeven.
De digitale werkplekken met Windows 10 worden in fases getransformeerd naar de standaard werkplekoplossing van Centric. Hierbij krijgen alle medewerkers onder andere Office 365. Centric zorgt voor de uitrol en voor het beheer van werkplekconfiguraties en licenties. Op alle werkplekken komen gebruiksvriendelijkheid, veiligheid, snelheid en innovatie centraal te staan.

Hybride cloudtechnologie
Voor CIO Jan van der Vliet bij DNB staan voor de centrale bank en toezichthouder veiligheid, robuustheid en betrouwbaarheid voorop. “Centric heeft ons laten zien een solide partij te zijn met een bewezen track record op het gebied van compliance en security. Ook gaan ze ons datacentrum transformeren met hybride cloudtechnologie. De samenwerking met Centric biedt ons de schaalgrootte om ons onverminderd in te zetten voor een stabiel financieel stelsel.“
Hans Schrijver, CCO bij Centric voegt toe: “In de financiële sector is Centric vooral bekend vanwege de mogelijkheden die we bieden voor outsourcing van IT-beheer en processen als betalingsverkeer en pensioenadministratie. De keuze van DNB stelt ons in staat te werken aan onze speerpunten: het optimaliseren van processen, het uitwisselen en borgen van kennis op het gebied van onder meer compliance en security en het vergroten van innovatiekracht.”

Company:

Centric

Partners