05-04-2019

Previder lanceert PaaS-oplossing voor softwareontwikkelaars

Deel dit bericht

Previder heeft een platform voor softwareleveranciers ontwikkeld waarop zij snel en eenvoudig applicaties kunnen hosten. Dankzij Platform-as-a-Service (PaaS) kunnen ontwikkelaars zich volgens Previder beter concentreren op de bouw van applicaties, zonder zorgen over infrastructuren en besturingssystemen. Het platform is gebaseerd op techniek van Jelastic.

De oplossing Previder PaaS+ is een intelligent hostingplatform voor softwareapplicaties. Het beheerde platform is gebaseerd op Jelastic en ondersteunt applicatiestacks en programmeertalen zoals Java, PHP, Ruby, Node.js en Python. Bovendien werkt Previder PaaS+ ook naadloos met Docker-images en beschikt het platform over een marketplace met een breed aanbod van apps en databasekeuzes.

De visie van Tim Timmerman, directeur van Previder, is om softwareapplicaties zorgeloos te laten draaien in de cloud. “Dit doen we al jaren voor diverse gerenommeerde softwareontwikkelaars. Wij zorgen ervoor dat de infrastructuur draait en dit geeft ontwikkelaars de ruimte om zich te focussen op de juiste zaken: applicaties verder uitbouwen tot nog succesvollere oplossingen. Met Previder PaaS+ zetten we een volgende stap in het eenvoudig en snel inrichten van een hostingomgeving.”

Altijd in control
Dankzij Previder PaaS+ hoeven softwareontwikkelaars zich geen zorgen meer te maken over de hoeveelheid cloudcapaciteit, want Previder PaaS+ schaalt automatisch op wanneer meer capaciteit benodigd is en schaalt terug wanneer de resources niet meer nodig zijn. Zo wordt alleen voor gebruik betaald. Het platform biedt de mogelijkheid automatisch verticaal en horizontaal te schalen binnen de aan te geven kaders. Daarnaast wordt het verkeer gelijkmatig verdeeld over meerdere instanties door middel van load balancing.

Nederlandse cloud
Previder PaaS+ wordt veilig gehost vanuit de Nederlandse datacenters van Previder met uitgebreide technische ondersteuning en een beschikbaarheidsgarantie van 99,99 procent voor alle services. “Dat doen we onder andere door het voldoen aan de hoogste veiligheidsstandaarden, zoals certificeringen als NEN7510, ISO27001 en SOC 2. Hierdoor wordt de integriteit en vertrouwelijkheid van klantgegevens gewaarborgd en garanderen we dat bedrijfskritische applicaties altijd beschikbaar zijn. Dat is een absolute must, want het beschermen van data is voor softwareontwikkelaars van levensbelang,” aldus Timmerman.

Meer informatie: Previder

Partners