05-04-2019

Progress kondigt overname Ipswitch aan

Deel dit bericht

Progress heeft de overname aangekondigd van Ipswitch, producent van gebruiksvriendelijke software voor data file transfer en netwerkbeheer software, voor een bedrag van 225 miljoen dollar. Met overname wordt het productaanbod van Progress voor de MKB-sector uitgebreid.

Ipswitch is opgericht in 1991 en bedient ongeveer 24.000 klanten in 170 landen. Het bedrijf richt zich op IT-professionals en CTO's bij het MKB. Ipswitch heeft een omzet van ongeveer 75 miljoen dollar, met klanten in diverse branches, zoals financiën en bankwezen, gezondheidszorg, verzekeringen, detailhandel, overheid en biotech.

De primaire producten van Ipswitch, MOVEit, WhatsUp Gold en WS_FTP, stellen kleine en middelgrote bedrijven in staat om veilig gegevens te delen en te zorgen voor beschikbaarheid van infrastructuur. MOVEit, het vlaggenschip voor veilige datatransmissie, stelt klanten in staat om bedrijfsinformatie veilig over te dragen tussen gebruikers, locaties en partners in overeenstemming met beveiligingsvoorschriften zoals HIPAA, PCI DSS en de GDPR van de EU. WhatsUp Gold stelt kleine en middelgrote bedrijven en ondernemingen in staat om hun IT-infrastructuur en -toepassingen continu te bewaken en te beheren. WS_FTP levert FTP-gebaseerde beveiligde bestandsoverdracht functionaliteit.

De overname zal naar verwachting eind april worden afgerond, onder voorbehoud van het verkrijgen van toestemming van de regelgevende instanties.

Tags:

Development, Data

Company:

Progress

Partners