09-04-2019

Presto Software Foundation wil Presto Open Source Community promoten

Deel dit bericht

De makers van Presto hebben de lancering aangekondigd van de Presto Software Foundation, een non-profit organisatie die zich toelegt op de ontwikkeling van de Presto open source gedistribueerde SQL query engine. De stichting zet zich ervoor in dat het project open en onafhankelijk blijft.

Presto stelt bedrijven in staat om interactieve query's uit te voeren op data waar deze zich ook maar bevinden, en kan eenvoudig worden geschaald om de grootste en meest complexe enterprise datasets te verwerken. Gebruikers zijn onder andere bedrijven als Airbnb, Facebook, LinkedIn, Lyft, Netflix, Twitter, Uber en Walmart.

Het Presto-project is in 2012 opgericht door een team bij Facebook met het doel om een krachtige, met diverse standaards compatibele, gebruiksvriendelijke en betrouwbare query engine te ontwikkelen die schaalbaar is tot de grootste datasets (op exabyte-schaal). Het project is ontworpen en ontwikkeld om te worden onderhouden door een onafhankelijke open source community. In 2013 is de software vrijgegeven onder de Apache-licentie. Sindsdien is de Presto community wereldwijd uitgebreid, met ontwikkelaars in Brazilië, China, Duitsland, India, Israël, Japan, Polen, Singapore, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en meer.

De Presto Software Foundation is toegewijd aan het behoud van hoogwaardige, performante en betrouwbare software die is ontwikkeld door een open en onafhankelijke gemeenschap van ontwikkelaars. De stichting wordt geleid door de drie makers van Presto: Martin Traverso, Dain Sundstrom en David Phillips. Leden zijn onder meer ontwikkelaars van Starburst Data, Arm Treasure Data, Qubole en Varada.

Meer informatie: Presto Software Foundation

Partners