10-04-2019

F5 introduceert cloud services in AWS voor betere performance en security van apps

Deel dit bericht

F5 Networks introduceert cloudgebaseerde applicatieservices die ontwikkelaars kunnen gebruiken om hun apps te optimaliseren, ongeacht of ze in een beginnend stadium van cloudmigratie zitten of al vergevorderd zijn. De services betreffen een nieuw leveringsmodel gericht op het AWS SaaS Enablement Framework.

F5 Cloud Services bieden high-availability, self-service en volledige beheerde SaaS-oplossingen die gemakkelijk en binnen enkele minuten in AWS zijn in te activeren en te configureren. De Cloud Services zijn middels een pay-as-you-go model af te nemen in de AWS Marketplace, zodat gebruikers grip houden op de kosten, flexibel blijven en de mogelijkheid hebben om automatisch te schalen bij veranderende behoeften. Hoewel ze als (groot)zakelijke oplossing zijn ontwikkeld om hedendaagse deployment-scenarios te ondersteunen zoals cloud-native applicaties, microservices en containergebaseerde omgevingen, zijn de Cloud Services dankzij het leveringsmodel toegankelijk voor bedrijven van alle groottes.

Het nieuwe aanbod biedt tevens cruciale beveiligingsmogelijkheden om automatische bescherming te bieden tegen een veelvoud aan bedreigingen. Middels toekomstige services kan deze bescherming verder worden uitgebreid. Door de F5 diensten via een SaaS-model aan te bieden, is het eenvoudiger om op een later tijdstip services toe te voegen gedurende de ontwikkeling en lifecycle van een applicatie.

Specificaties
F5 Cloud Services bieden flexibiliteit en zijn ontworpen rond de hedendaagse ontwikkelmethodes in cloud. Met een intuïtieve user-interface voor low-touch configuraties die middels API’s volledig zijn te automatiseren, zijn ontwikkelaars en DevOps teams in staat de applicatieservices te integreren in de CI/CD pijplijn voor een optimale performance. Gebruikers profiteren van realtime inzicht en analyses van gebruik, performance en facturering met gedetailleerde rapportage en visualisatietools. Dankzij deze transparantie zijn applicaties-resources beter in te zetten.

De services zijn ontwikkeld om cloud-first organisaties te helpen hun applicaties te beschermen. Het vormt dan ook een constant groeiende set van security-gerichte services die voor beveiliging van applicaties zorgen in elk stadium van de ontwikkeling. Hierdoor kunnen bedrijven security toevoegen, zonder een security-expert te zijn.

Company:

F5 Networks, AWS

Partners