12-04-2019

Atos en CloudBees sluiten partnerschap voor ontwikkeling op Google Cloud

Deel dit bericht

Atos en CloudBees hebben tijdens Google Cloud Next '19 een partnerschap aangekondigd waarbij de bedrijven een gezamenlijke oplossing bieden om klanten te helpen bij het moderniseren van hun applicatieontwikkeling op Google Cloud Platform (GCP). Via dit partnerschap bouwt Atos een DevOps-platform op Google Cloud Platform, mogelijk gemaakt door CloudBees Core.

De oplossing is een geïntegreerde service die het overzicht van software-ontwikkelomgeving eenvoudig maakt en een beheerd platform biedt voor het software delivery proces. Met behulp van dit managed service-aanbod krijgen klanten meer flexibiliteit, schaalbaarheid en lagere IT-uitgaven voor de bouw en automatisering van hun development pipelines.

Samen brengen Atos en CloudBees een set mogelijkheden op Google Cloud Platform:
- Application Transformation Services van Atos helpt teams applicaties te moderniseren, evenals de manier waarop ze worden geleverd en beheerd.
- Een 'cloud native continuous integration' (CI) en continuous delivery (CD) platform van CloudBees, mogelijk gemaakt door Jenkins en Jenkins X, dat optimaal gebruik maakt van Google Cloud-technologieën in de cloud of on-premise.
- De cloudtechnologieën van Google maken gebruik van industriestandaarden zoals Kubernetes en Istio.

De oplossing zal een nieuwe reeks applicatie- en datadiensten omvatten, waaronder verschillende diensten die zich richten op de end-to-end levenscyclus van applicaties; volledige automatisering en provisioning van de service om CloudBees Core op een hybride manier op te nemen op Google Cloud Platform; en geautomatiseerde upgrades, inclusief CloudBees Core op Kubernetes. (CloudBees Core is een CI/CD automation engine).

Partners