16-04-2019

Mendix kondigt innovaties aan op low-code platform

Deel dit bericht

Mendix, onderdeel van Siemens en aanbieder in no-code/low-code applicatie-ontwikkeling, heeft verschillende innovaties aangekondigd op haar platform. De aankondiging is gedaan op Mendix World waar bijna 5.000 professionals aanwezig waren om nieuws, trends en succesverhalen te horen over low-code. Met het vernieuwde Mendix-platform kunnen organisaties hun digitale innovatie versnellen en initiatieven stimuleren die de digitale en fysieke wereld samenbrengen.

De innovaties op het Mendix-platform zorgen ervoor dat er een nieuwe ‘maker movement’ ontstaat. Dit betekent dat een grote groep professionals met verschillende capaciteiten met Mendix activiteiten kan ontplooien die bijdragen aan digitale transformatie: of het nu gaat om het integreren van de fysieke en digitale wereld door het IoT, migratie naar SAP/4HANA, het ontwikkelen en uitrollen van meer native mobile apps, het benutten van de kracht van visuele low-code/no-code modellen om zakelijke applicaties te bouwen of migratie naar een multi-cloud omgeving.   

Go make it!
“We hebben drie woorden voor iedereen die de digitale toekomst voor zijn organisatie wil creëren”, zegt Derek Roos, oprichter en CEO van Mendix. “‘Go make it!’ Of je nu een analist, marketing directeur, manager in een fabriek, CIO, CDO of ervaren ontwikkelaar bent, je kunt het Mendix-platform gebruiken om hoogwaardige applicaties te ontwikkelen. Deze applicaties maken optimaal gebruik van de resources die je al in huis hebt, ongeacht de gekozen cloud-strategie. Door te profiteren van AI en andere slimme technologie, vinden bedrijven zichzelf opnieuw uit en bedienen ze hun klanten beter. Het is low-code zonder compromis. Mogelijk gemaakt door de nieuwste versie van ons platform.”

Bovenaan de lijst met nieuwe functionaliteit staan de introductie van Studio en Studio Pro, Mendix’ no-code en low-code ontwikkelomgeving, native mobile development, exclusieve low-code ondersteuning voor SAP HANA, ondersteuning voor elke cloud-strategie (public, private, hybrid) en volledige Mendix-integratie met het Siemens Mindsphere-platform voor het industriŃ‘le IoT (IIOT).

Mendix Studio en Mendix Studio Pro
Het tekort aan IT-talent staat een snelle ontwikkeling van applicaties in de weg en heeft invloed op de adoptie van digitale innovaties. Mendix zorgt ervoor dat organisaties deze uitdaging aan kunnen door hun menselijke kapitaal optimaal te benutten. Mendix Studio is een visuele, WYSIWYG tool waarmee citizen developers die het dichtst staan bij de zakelijke uitdagingen en doelen, actief kunnen participeren in het bedenken en ontwikkelen van applicaties. Mendix Studio Pro is een visuele omgeving die professionele ontwikkelaars geavanceerde functionaliteit biedt om met volledige flexibiliteit en controle complexe, zakelijke applicaties te ontwikkelen inclusief de mogelijkheid om code aan te passen. Samen bieden Studio en Studio Pro een krachtig platform dat twee kanten op werkt en de business en IT samenbrengt om samen te werken als nooit tevoren en precies die apps te ontwikkelen die de organisatie nodig heeft om de omzet te verhogen en resultaten te optimaliseren.

Native mobile apps
De eisen die gebruikers stellen aan mobiele apps blijven toenemen evenals de mogelijkheden van smartphones waarop deze apps draaien en de belofte van multi-experience apps. Mendix zorgt ervoor dat ontwikkelaars met verschillende capaciteiten echte native mobile apps kunnen leveren dankzij de gebruiksvriendelijkheid en efficiency van low-code ontwikkeling. Ontwikkeld op het veelgebruikte React Native framework zorgen Mendix mobile apps voor de functies en interacties die consumenten verwachten van hun smartphone. Bovendien biedt het ontwikkelaars de mogelijkheid om AR en machine learning toe te passen op het apparaat om slimmere, context gestuurde gebruikservaringen te creëren. En met een ‘offline first’ benadering bieden de native mobile apps van Mendix een consistente performance zelfs als de connectie slecht is of helemaal wegvalt.

Low-code ondersteuning voor SAP HANA
Met de introductie van de nieuwste versie van het platform, is Mendix de enige low-code leverancier die naadloze integratie biedt met SAP HANA. Organisaties kunnen daardoor zowel transactionele als analytics applicaties creëren die de profiteren van de snelheid en efficiency van HANA om bedrijfsprocessen te stroomlijnen, en kansen bieden om digitaal in contact te komen met medewerkers en klanten.    
Mendix zorgt ervoor dat organisaties snel bedrijfskritische apps kunnen leveren op dezelfde datalaag als de SAP core, voorzien van HANA’s sterke performance, governance, security en data analytics. Ook kunnen meer medewerkers de vruchten plukken van HANA voor innovatie doordat business professionals ook als ‘citizen developers’ kunnen bijdragen aan het ontwikkelproces.

Publieke cloud, private cloud, iedere cloud
Met volledige Kubernetes-integratie en de introductie van Mendix Cloud Dedicated, volledig beheerd op het AWS-account van klanten, ondersteunt Mendix iedere cloud-strategie. Het biedt eenvoudige installatie en beheer op iedere cloud inclusief IBM Cloud Private, RedHat OpenShift, AWS, Azure en het SAP Cloud Platform.

Integratie Siemens MindSphere
In samenwerking met Siemens transformeert Mendix applicatie-ontwikkeling voor het IoT. Met low-code wordt de operationele technologie van industriële organisaties gekoppeld aan de inzichten en intelligentie die nodig zijn om processen te optimaliseren, efficiency te maximaliseren en nieuwe business modellen te ontwikkelen om klanten beter te bedienen. Samen met Siemens Mindsphere - het cloud-gebaseerde, open IoT besturingssysteem - kunnen Mendix-apps data vertalen in waardevolle analytics en voorspellende modellen, gedreven door machine learning en AI. “Met Mendix en MindSphere bieden we mogelijkheden die door geen enkele industriële IoT provider worden geleverd”, benadrukt Stephen Bashada, EVP van Siemens Cloud Application Services.

Mendix Assist
Mendix Assist is de tweede generatie van de AI engine van Mendix en onderdeel van de lange termijn AI-strategie van het bedrijf. Mendix Assist biedt 95 procent accuraatheid en zorgt ervoor dat citizen developers kunnen profiteren van de kracht van AI om de ontwikkeltijd te verkorten, hun productiviteit te verhogen en de kwaliteit van de applicatie te verbeteren. Mendix Assist is beschikbaar voor professionele ontwikkelaars in Mendix Studio Pro en fungeert onder meer als een virtuele programmeur die volgende stappen voorstelt, flows controleert en potentiële fouten aangeeft. Mendix Assist voor citizen developers - de eerste AI-assistent die vorig jaar werd geïntroduceerd - vereenvoudigd het leerproces en fungeert als een virtuele gids die nieuwe gebruikers stap voor stap door het proces van applicatie-ontwikkeling leidt. Lees hier het hele, Engelstalige persbericht over de nieuwe versie van Mendix Assist.

“Low-code herdefinieert de manier waarop organisaties hun digitale toekomst vormgeven”, geeft Roos aan. “Deze aankondiging zet de standaard voor de manier waarop low-code de ontwikkeling van zakelijke applicaties op grote schaal mogelijk maakt.”

Meer informatie: Mendix

Partners