19-04-2019

Mendix kondigt ontwikkelomgevingen Studio en Studio Pro aan

Deel dit bericht

Mendix, onderdeel van Siemens en aanbieder op het gebied van no-code/low-code applicatie-ontwikkeling, kondigt Mendix Studio en Mendix Studio Pro aan. Met deze ontwikkelomgevingen kunnen ontwikkelaars van verschillende kennisniveaus samenwerken en applicaties bouwen die bijdragen aan de digitalisering van hun organisaties.
 
Mendix Studio en Studio Pro gebruiken dezelfde visuele taal, metadata modellen en repository op één uniform platform, zodat iedereen die betrokken is bij applicatieontwikkeling eenvoudig kan samenwerken. Zowel Mendix Studio en Studio Pro bevatten Mendix Assist, de eerste AI-assistent voor low-code die de productiviteit verhoogt en ontwikkelaars helpt om minder fouten te maken en sneller op te leveren.
 
Mendix Studio: ontketen de kracht van ‘citizen developers’
Mendix Studio is een intuïtieve, visuele, no-code omgeving ontworpen om niet-technische business users, ook diegenen die nog nooit een applicatie ontwikkeld hebben, te betrekken bij het ontwikkelproces. Deze zogeheten ‘citizen developers’, die zeer goed op de hoogte zijn van de business drivers, doelen en processen binnen de organisatie, kunnen met Mendix Studio hun ideeën om betere bedrijfsresultaten te behalen in kaart brengen, daadwerkelijk applicaties bouwen en gebruiken, of een werkbare start-applicatie aanleveren voor verdere ontwikkeling door een professionele developer.
 
Om snel aan de slag te kunnen zijn er verschillende templates beschikbaar voor onder meer budgetering, taak- en tijdsplanning, portals en meer. Mendix Assist biedt aanbevelingen en suggesties voor de volgende stap, hierdoor neemt de productiviteit toe en wordt de kwaliteit van de applicatie gewaarborgd.  
 
Mendix Studio Pro: help professionele ontwikkelaars bij focus op innovatie en resultaten
Mendix Studio Pro is een krachtige, low-code visueel model-driven ontwikkelomgeving die professionele ontwikkelaars alle mogelijkheden biedt om robuuste, complexe, bedrijfskritische applicaties te ontwikkelen. Studio Pro neemt tijdrovende klussen uit handen, waardoor developers meer ruimte hebben om zich bezig te houden met complexe software engineering en business logic. Daarnaast geeft Studio Pro developers wel de controle en flexibiliteit eigen code te schrijven in de ingebouwde editor.
 
Net als Mendix Studio heeft Studio Pro ook Mendix Assist. In dit geval fungeert Mendix Assist als een virtuele collega programmeur, die anticipeert op nieuwe stappen, de flows controleert en waarschuwt voor potentiële fouten. Mendix Assist geeft aanbevelingen met een nauwkeurigheidscore van 95 procent. Bovendien zorgt Mendix Assist voor hogere productiviteit en meer efficiëntie, en wordt de tijd die verloren gaat aan het detecteren van fouten 100 keer minder.
 
Naadloze samenwerking en robuuste besturing
Mendix Studio en Studio Pro bevorderen naadloze en continue samenwerking tussen business experts en professionele ontwikkelaars waardoor teams sneller tot de juiste oplossing komen. Concepten, prototypes, werkbare beta’s; elke stap van het proces kan worden gedeeld tussen Studio en Studio Pro. Dit maakt duidelijke communicatie en snelle aanpassingen mogelijk en zorgt niet alleen voor de snelle oplevering van een eindproduct, maar voorziet ook in een applicatie die voldoet aan de gevraagde business-eisen.
 
“Transformatie is alleen mogelijk als twee partijen samenkomen”, stelt Derek Roos, oprichter en CEO van Mendix. “Mendix is het enige platform dat de business- en technologie-kant van een organisatie volledig samenbrengt en integreert. Door deze naadloze samenwerking worden nu ook echt de juiste applicaties worden ontwikkeld. Het proces is transparant en iedereen is gefocust op het behalen van de gewenste bedrijfsresultaten. En een fijne bijkomstigheid: deze resultaten worden behaald met ongeëvenaarde snelheid en hoge kwaliteit.”
 
Bovendien is het platform zo gebouwd dat de governance en veiligheid zijn gewaarborgd, zodat beginnende ontwikkelaars bestaande systemen niet in gevaar kunnen brengen.
“Business users hebben een duidelijke visie over wat ze nodig hebben en wat hun doelen zijn. Die visie is de kern van succesvolle digitale oplossingen. Hierom geloven wij dat ze actief betrokken zouden moeten worden bij applicatieontwikkeling”, stelt Johan den Haan, CTO bij Mendix. “Tegelijkertijd snappen wij zorgen van IT over het verliezen van de controle over hun applicatieomgeving. We hebben een platform ontwikkeld dat IT in staat stelt effectief controle te houden over ‘citizen development’, zonder afbreuk te doen aan de mogelijkheden voor de business om actief bij te dragen aan applicatieontwikkeling.”

Meer informatie: Mendix

Partners