24-04-2019

Atos Open Hybride Cloud-oplossing helpt bij overgang naar Google Cloud

Deel dit bericht

Atos introduceert Open Hybride Cloud: een oplossing die organisaties helpt de overgang naar de cloud te maken. Dit maakt voor bedrijven de weg vrij naar een hybride cloud-strategie doordat in deze oplossing componenten van Google Cloud's Anthos zijn geïntegreerd.

Open Hybride Cloud - de hybride cloud hosting-omgeving van Atos - is gebaseerd op Anthos (voorheen Cloud Services Platform genaamd) en de open source-platforms Kubernetes en OpenStack. Hiermee ondersteunt Atos organisaties die de hybride cloud-oplossing willen inzetten voor het verhogen van hun operationele effectiviteit en voor een snelle implementatie van nieuwe toepassingen.

Met deze private cloud-oplossing stelt Atos organisaties in staat om de overgang naar een strikt beveiligde cloud-omgeving te maken. Bovendien kunnen zij een beroep doen op de diensten die Atos als onderdeel van haar aanbod op het gebied van Infrastructure-as-a-Service (IaaS) aanbiedt in aanvulling op Anthos van Google Cloud. Ook beschikken bedrijven over de mogelijkheid om op locatie Kubeflow in te zetten en hun voordeel te doen met de expertise van Google Cloud op het gebied van kunstmatige intelligentie en machine learning. Atos voegt hieraan haar kennis toe van end-to-end cloud-implementaties en -beheer, inclusief beveiliging, en compliance aan controlevereisten die zijn vastgelegd in Europese en internationale regelgeving.

IoT-Partner Specialization
Tijdens Google Cloud Next ’19 in San Francisco heeft Atos vorige week de 2018 Google Cloud Global Breakthrough Partner of the Year Award in ontvangst genomen. Dit is een erkenning van de sterke uitbreiding van de klantenbasis die Atos vorig jaar realiseerde. Dit had een flinke verbreding van het ecosysteem van Google Cloud tot resultaat. Dankzij haar expertise op het gebied van cloud-implementaties, -migraties en -beheer waren verschillende gezamenlijke klanten in staat de kracht van de cloud in te zetten om hun innovatieve vermogen te vergroten en zo sneller in te spelen op veranderende klantbehoeften. Sinds de aankondiging van het partnership met Google Cloud in april 2018 heeft Atos verschillende organisaties ondersteund bij een overgang op Google Cloud, waaronder bedrijven in de industriële en farmaceutische sector, telecombedrijven en mediaorganisaties.
IoT-certificatie door Google Cloud

Bovendien is Atos gecertificeerd als IoT-Partner Specialization als onderdeel van het Google Cloud Partner Specialization-programma. Met deze certificering toont Atos aan dat zij over veel expertise en ervaring beschikt met de ontwikkeling van klantoplossingen die zijn gebaseerd op het Internet of Things, met gebruikmaking van technologie afkomstig van het Google Cloud-platform. Het Google Cloud Partner Specialization-programma heeft tot doel om klanten van Google Cloud ondersteuning te bieden via gekwalificeerde partners die beschikken over bewezen technologische knowhow en die in staat zijn gespecialiseerde oplossingen te ontwikkelen. Zij hebben aangetoond dat zij in staat zijn in de cloud data te verwerken, op te slaan en te analyseren en zo toegevoegde waarde voor klanten te realiseren.

Partners