26-04-2019

Solvinity biedt Nederlandse Politie DevOps samenwerking

Deel dit bericht

Solvinity levert een cloudoplossing voor de webapplicaties van Politie Nederland. De politie ontwikkelt toepassingen voor burgers, ketenpartners en medewerkers. Het operationele gedeelte wordt verzorgd door Solvinity in een Stretched DevOps samenwerking, waarbij de nadruk ligt op security & control.

Uniek aan de Stretched DevOps methode, die door Solvinity voor deze samenwerking is ontwikkeld, is dat het ontwikkelingsteam van de politie en de beheerders van Solvinity op locatie als één team met elkaar samenwerken. Zo leren beide partijen elkaar vanaf de start goed kennen en wordt kennis snel uitgewisseld, waardoor Development en Operations goed kunnen integreren en de dienstverlening continu wordt geoptimaliseerd.

Bij de inrichting van de omgeving voor de Web Application Hosting diensten van de politie wordt gebruik gemaakt van Continuous Integration/Continuous Delivery en containertechnologie. CI/CD stelt applicatieontwikkelaars in staat veranderingen in hun softwarecode sneller en beter gecontroleerd door te voeren in hun toepassingen.
De combinatie van de containertechnologie en de Stretched DevOps samenwerkingsvorm geeft beide teams maximale controle over het ontwikkelingsproces, waardoor nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten snel, veilig en efficiënt in de webdiensten van de politie worden opgenomen.

Partners