01-05-2019

Sogeti start ontwikkeling nieuwe versie van TMap

Deel dit bericht

Een internationaal team van Sogeti heeft de aftrap gedaan voor een nieuwe stap in de ontwikkeling van TMap. Het is volgend jaar 25 jaar geleden dat Sogeti de eerste versie van TMap uitbracht. Sindsdien heeft de testmethode een aantal grote updates ondergaan.

Inmiddels is één van de meestgebruikte versies, TMap Next, alweer dertien jaar oud. Door de vele veranderingen in de IT-wereld, waaronder de adoptie van de DevOps-cultuur, is er behoefte aan een update. Twee brainstormdagen vormden de aftrap voor de ontwikkeling van een nieuwe versie.

De behoefte aan vernieuwing komt onder meer voort uit de stijgende populariteit van DevOps, vertellen Rik Marselis en Leo van der Aalst, twee van de initiatiefnemers. “Er is nog niet zoveel bekend over hoe je kwaliteit en testen integreert in een DevOps-situatie. Dat gat proberen wij hiermee te vullen. Zo heeft IT het leveren van klantwaarde als ultieme doel. Testen zorgt voor informatie over het vertrouwen in het bereiken van die klantwaarde. Alle werelden brengen we met de vernieuwde versie bij elkaar. ”

Test-encyclopedie
Met het nieuwe TMap komt er ook een geactualiseerde website en er zijn plannen voor een nieuw boek. Waar vroeger het boek leidend was en de website slechts een ondersteunende functie had, worden deze rollen nu omgedraaid. De website krijgt een centrale rol, als test- en kwaliteitszorg-encyclopedie. Het nieuwe boek krijgt daarin een ondersteunende rol. Het internationale team gaat de komende tijd in diverse sessies verder met de ontwikkelingen.

Tags:

Testen, TMap, QA, DevOps

Company:

Sogeti

Partners