17-05-2019

Mendix University Program in gebruik bij 15 Nederlandse onderwijsinstellingen

Deel dit bericht

Mendix, onderdeel van Siemens en aanbieder in low-code voor enterprises, kondigt aan dat inmiddels 15 Nederlandse onderwijsinstellingen het Mendix University Program in hun curriculum hebben opgenomen. Wereldwijd hebben inmiddels meer dan honderd universiteiten en hogescholen in Nederland, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en negen andere landen het low-code programma van Mendix omarmd.

Tot nu toe hebben ruim 9.000 studenten wereldwijd zich aangemeld voor het Mendix-platform en gezamenlijk hebben ze circa 22.000 innovatieve en bruikbare applicaties ontwikkeld. In 2018 zijn 500 studenten gecertificeerd als Mendix Rapid Developer via het Mendix University Program.

Het  Mendix University Program geeft studenten de mogelijkheid om succesvol applicaties te bouwen, zonder dat ze hiervoor diepgaande kennis over coderen nodig hebben. Het maakt dus niet uit of een student een technische of meer algemene opleiding volgt. Na het programma hebben zij het Mendix-platform voor een groot deel onder de knie en kunnen ze bij een bedrijf of organisatie de samenwerking tussen business- en IT-teams versterken, oplossingen bedenken die voldoen aan de business-eisen en snel applicaties ontwikkelen en inzetten.

Onderwijsinstellingen in Nederland
“We leren onze studenten allerlei bekende programmeertalen, zoals Java en C#, maar de innovatie op het gebied van software-ontwikkeling staat nooit stil. Daarom zijn we continu op zoek naar nieuwe platformen die bijdragen aan ons onderwijsprogramma. We kozen voor Mendix als platform op het gebied van low-code,” vertelt Maurice van Haperen, docent Informatie en Business IT & Management bij de Avans Hogeschool in Breda. “Studenten beginnen vaak voorzichtig met het Mendix-platform, maar zodra ze merken hoe snel ze software kunnen ontwikkelen, zijn ze om. In drie weken maken ze een werkend product en in tien weken leren ze hoe ze een applicatie vanaf de grond opbouwen. Dat is indrukwekkend.”

Lucas Meertens werkt één dag per week als docent bij de Universiteit Twente en is voor de overige tijd in dienst als Mendix-consultant voor CAPE Groep. “Tien jaar geleden bezocht ik voor het eerst met 30 tot 40 anderen een practicum over Mendix aan de universiteit. Nu gebruiken we Mendix om onze studenten te leren hoe ze business- en managementprocessen kunnen automatiseren. Dit jaar volgden ruim 200 studenten de collegereeks. Dit zijn niet alleen IT-studenten, maar ook studenten die een businessopleiding volgen. In slechts vier weken tijd bouwen ze volledige applicaties, zonder hiervoor enige kennis van programmeren te hebben.”

Honderste deelnemer
Recent sloot de honderste deelnemer zich aan bij het Mendix University Program: Penn State University. Mendix is het enige low-code platform dat vrij toegankelijk lesmateriaal, online trainingsvideo’s, certificeringsexamens, voorbeeld-syllabi, businesscases uit de praktijk en licenties voor de technologie verschaft aan docenten van hogescholen en universiteiten zonder extra kosten.

“Het feit dat nu al honderd universiteiten en meer dan 9.000 studenten wereldwijd gebruikmaken van Mendix in de collegezalen, is natuurlijk fantastisch nieuws”, stelt Derek Roos, CEO van Mendix. “We hebben het Mendix University Program opgezet, omdat we merkten dat er een verschil bestaat tussen de vaardigheden die een werkgever van een startende werknemer verwacht en wat deze persoon daadwerkelijk kan. We staan continu versteld van de creatieve applicaties die studenten ontwikkelen met Mendix en we kijken uit naar wat ze in 2019 en daarna zullen maken.”

Meer informatie: Mendix University Program

Partners