20-05-2019

Atos lanceert BullSequana Edge supercomputer server

Deel dit bericht

Atos introduceert op haar Atos Technology Days de BullSequana Edge: de krachtigste supercomputer server die nu op de internationale markt beschikbaar is. De BullSequana Edge is in staat IoT-data veilig te beheren en verwerken, dichtbij de bron waar gegevens worden ontsloten. Bovendien kunnen op de BullSequana Edge toepassingen op het gebied van kunstmatige intelligentie real time draaien, zodat een uiterst hoge efficiency en snkunstelle totstandkoming van besluitvormig mogelijk is.

Met de BullSequana Edge kunnen organisaties drempels als een beperkte bandbreedte, trage netwerkverbindingen en kosten voor de verwerking van data, overwinnen.

De BullSequana Edge is zeer geschikt voor omgevingen en sectoren waarin snelle responsetijden cruciaal zijn - zoals Manufacturing 4.0, in zelfrijdende auto’s, de gezondheidzorg en de beveiliging van luchthavens - en waar IoT-data in real time moeten worden verwerkt en geanalyseerd.
De belangrijkste voordelen van BullSequana Edge zijn:
- Maximale beveiliging en privacy: zowel de data als de fysieke server zijn beveiligd door een reeks hoogwaardige veiligheidsmaatregelen
- Onmiddellijke response: data analyses in real-time
- Autonomie: lage afhankelijkheid van beschikbaarheid en connectiviteit van de cloud en datacenters, wat waarborgt dat apps niet worden verstoord bij beperkte of onderbroken netwerkcapaciteit. De BullSequana Edge kan communiceren via radio, gsm en WiFi.
- Interactiviteit: data uit verschillende bronnen en met verschillende formaten kunnen real time worden geanalyseerd
- Kosteneffectiviteit: lagere kosten voor datacenter-infrastructuur en netwerken

“Edge computing verkleint de grote afhankelijkheid van gecentraliseerde datacenters. Het helpt ons om maximaal gebruik te maken van het groeiende reservoir van data die worden geproduceerd door IoT-apparaten”, vertelt Pierre Barnabé, Senior EVP, hoofd big data & security van Atos. “Atos heeft sterk geïnvesteerd in de noodzakelijke competenties en technologie om organisaties te helpen de voordelen te omarmen die baanbrekende edge computing-oplossingen kunnen bieden. Niet alleen kan de BullSequana Edge worden ingezet voor het beheer en de verwerking van IoT-data. Het biedt ook analytische tools, zodat organisaties edge computing kunnen omarmen en de voordelen van IoT en kunstmatige intelligentie ten volle benutten.”

Toepassingsgebieden
The BullSequana Edge ondersteunt drie belangrijke toepassingsgebieden:
- Kunstmatige Intelligentie: Atos Edge Computer Vision biedt hoogwaardige extracties en analyse van ‘features’ (mensen, gezichten, emoties en gedrag) zodat geautomatiseerde acties gebaseerd op deze analyses uitgevoerd kunnen worden. Het maakt een veelzijdige inzet van intelligente camera’s mogelijk, bijvoorbeeld in video-surveillances, waardoor operaties real time den zonder onderbreking getraceerd kunnen worden.
- Big Data: Atos Edge Data Analytics - dit stelt organisaties in staat hun bedrijfsmodellen te verbeteren met voorspellende en prescriptieve oplossingen.
- Atos Edge Data Container (EDC) - deze alles-in-één oplossing kan worden ingezet als een gedecentraliseerd IT-systeem (van een individueel device tot een compleet datacenter). Het kan daarnaast autonoom draaien in non-datacenter omgevingen zonder de noodzaak van operationeel beheer op locatie.

Verkrijgbaarheid
De BullSequana Edge is per direct verkrijgbaar en kan als standalone infrastructuur worden aangeschaft of in combinatie met een softwareplatform, zoals Atos Edge Computer Vision en Edge Data Analytics of in een containersysteem als Atos Edge Data Container. De BullSequana Edge is gecertificeerd met Microsoft Azure voor IoT.

Partners