04-06-2019

Atos officieel erkend als Microsoft Mixed Reality Partner

Deel dit bericht

Atos is erkend als een officiële Microsoft Partner voor Mixed Reality. Ook treedt zij toe tot het vooraanstaande Microsoft Mixed Reality Partner Programma (MRPP). Dit is een erkenning van de expertise van Atos met het ontwikkelen van innovatieve oplossingen op het gebied van Mixed Reality. Hierbij combineert zij de kracht van Virtual en Augmented Reality, met gebruikmaking van de Microsoft HoloLens-technologie.

De MRPP heeft tot doel Microsoft-partners te ondersteunen die aantoonbaar over de noodzakelijke technologische kennis beschikken en Mixed Reality-implementaties hebben gerealiseerd voor klanten. Atos heeft aangetoond over het vermogen te beschikken om nieuwe manieren van werken te ontwerpen, bouwen en implementeren voor spelers in verschillende sectoren. Eén van deze sectoren is de maakindustrie, waar Atos klanten ondersteunt bij de implementatie van baanbrekende oplossingen om hun prestaties te verbeteren en tegelijkertijd op kosten te besparen. Een aantal voorbeelden:
- Het realiseren van een Digital Twin - het bieden van voorspellend onderhoud om te helpen met het beheer van materialen en machines in een fabriek
- Implementatie van collaboratieve manieren van werken - e.g medewerkers kunnen op afstand samenwerken aan hetzelfde 3D-model
- Verrijking van de definitie van processen met tastbare componenten en concrete ‘real life’ voorbeelden (3D illustraties)
- Atos’ oplossingen voor Mixed Reality zijn volledig geïntegreerd met Microsoft Dynamics 365 CRM en Azure Cloud. Klanten van Atos hebben de zekerheid dat zij beschikken over de beste Microsoft-technologie en profiteren van de allerlaatste versies, zodra er nieuwe releases op de markt zijn.

Belangrijk verschil maken
Volgens Gabriel Morin, Mixed Reality-specialist van Atos, is het partnership een versterking van de relatie tussen Atos en Microsoft. “Het is bovendien een belangrijke mijlpaal in onze internationale strategie op het gebied van Mixed, Augmented en Virtual Reality. Deze erkenning ondersteunt onze visie waarin Mixed Reality een belangrijk verschil gaat maken in talrijke sectoren, zoals de maakindustrie, automotive, sales en de energiesector.”

De erkenning door Microsoft is het resultaat van een lange-termijnaanpak. Atos slaagt er al vele jaren in tijdig te anticiperen op nieuwe trends en technologieën die het bedrijfsleven en de samenleving ingrijpend gaan veranderen. De Atos Scientific Community - die bestaat uit ruim 150 topwetenschappers en tot doel heeft de visie van de Groep op de toekomst van technologie in de zakelijke markt te ontwikkelen - buigt zich onder meer over de impact van Mixed Reality. Zij speelt hierop in met onderzoek onder de noemer van track2.

Lees hier meer over het Microsoft Mixed Reality Partner Programma.

Partners