27-06-2019

Equinix breidt samenwerking uit met IBM Cloud

Deel dit bericht

Equinix, aanbieder van interconnectie en datacenters, breidt de samenwerking met IBM Cloud uit. Met deze uitbreiding biedt Equinix bedrijven de mogelijkheid om directe en schaalbare verbindingen te maken in de digital edge via Equinix Cloud Exchange Fabric (ECX Fabric).

De uitbreiding bouwt voort op de langdurige relatie tussen Equinix en IBM, waarbij IBM Cloud Direct Link Exchange wereldwijd in meer Equinix International Business Exchange (IBX) datacenters wordt ingezet dan welke andere Direct Link Exchange-provider dan ook. Amsterdam is één van de steden waarin IBM Cloud een Direct Link-locatie aanbiedt, via de IBX-locaties van Equinix.

Veel bedrijven maken gebruik van cloud-platforms en een hybrid cloud-strategie, bestaande uit publieke, private en on-premise mogelijkheden. Een hybrid cloud-strategie richt zich op grote ondernemingen die meer van hun applicaties naar de cloud verplaatsen, waaronder beveiliging, gegevensbescherming en -protocollen, beschikbaarheid en cloudbeheer. Om hybride cloud-implementaties voor ondernemingen mogelijk te maken, gebruiken Equinix en IBM ECX Fabric om directe verbindingen mogelijk te maken met IBM Cloud, waaronder Direct Link Exchange, Direct Link Dedicated en Direct Link Dedicated Hosting.

Amsterdam
Daarnaast is Equinix nu aangesloten bij het IBM Cloud Direct Link Service Provider Program. Hierdoor kan Equinix ten minste één Direct Link Point of Presence aanbieden in alle strategische markten van IBM, waarvan er zich dus ook een in Amsterdam bevindt. Daarnaast maakt de IBM Cloud directe verbindingen mogelijk. Klanten kunnen hierdoor in zestien steden over de hele wereld een veilige, private cloud-toegang creëren en verbinding maken met IBM Cloud. Hiermee kunnen bedrijven effectief het openbare internet omzeilen en EXC Fabric inzetten om hybrid cloud-oplossingen met een lage latency te implementeren. Zo kunnen bedrijven rechtstreeks verbinding maken met IBM Cloud en helpt EXC Fabric hen om hun IT-infrastructuur dynamisch aan de digitale edge in te richten.

Highlights/Key facts
- ECX Fabric is een on-demand interconnectiedienst, compatible met SDN, waarmee elk bedrijf verbinding kan maken tussen zijn eigen gedistribueerde infrastructuur en de infrastructuur van andere bedrijven, inclusief de grootste netwerkdienst- en cloudaanbieders ter wereld, op Platform Equinix.
- Direct Link, de private interconnectiedienst van IBM Cloud, laat klanten verbinden met het interne netwerk van hun bedrijf of een privé-datacenter op het IBM Cloud-platform. Door gebruik te maken van ECX Fabric kunnen klanten van IBM Cloud Direct Link profiteren van een beveiligde en schaalbare netwerkbeschikbaarheid naar het IBM Cloud-platform.
- De IBM Cloud Direct Link Dedicated Hosting oplossing die binnen Equinix IBX datacenters wordt aangeboden, biedt ruimte, kracht en connectiviteit met directe toegang tot IBM Cloud via ECX Fabric. Dit verbetert de netwerkprestaties en biedt bedrijven beveiligde en op maat gemaakte ondersteuning die nodig is voor specifieke workloads die een voorspelbare latency vereisen. Deze samenwerking stelt bedrijven wereldwijd in staat om gebruik te maken van opkomende technologieën zoals AI, data-analyse, blockchain en de volledige suite van IBM Cloud-diensten, met de zekerheid dat gegevens zijn beveiligd.
- IBM Cloud heeft meer Direct Link-locaties ingezet bij Equinix dan bij welke andere provider dan ook. Huidige steden zijn onder andere Amsterdam, Chicago, Dallas, Frankfurt, Hong Kong, Londen, Melbourne, New York, Parijs, São Paulo, Silicon Valley, Singapore, Sydney, Tokyo, Toronto en Washington, D.C.
- Directe en private connectiviteit met strategische cloud-dienstverleners zoals IBM Cloud is essentieel. De digitale transformatie vereist gelokaliseerde digitale diensten aan de edge. Volgens de Global Interconnection Index (GXI), een marktonderzoek dat onlangs door Equinix is uitgevoerd, zal de interconnectie tussen ondernemingen en cloud- en IT-providers naar verwachting met 98% per jaar groeien tot 2021. Bedrijven hebben deze ondersteuning nodig wanneer ze nieuwe digitale diensten uitbouwen en bestaande workloads verplaatsen naar cloud-platforms van derden.

Partners