02-07-2019

Centric ondertekent gemeentelijke verwerkersovereenkomst

Deel dit bericht

Centric heeft zich aangesloten bij de eerste standaard verwerkersovereenkomst voor gemeenten en leveranciers. Tijdens een bijeenkomst van VNG-Realisatie ondertekende directeur Maarten Hillenaar van Centric Public Sector Solutions de overeenkomst.

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) verplicht gemeenten een verwerkersovereenkomst af te sluiten met alle partijen die namens hen persoonsgegevens verwerken. Om dat eenvoudiger te maken, hebben gemeenten en leveranciers een standaardovereenkomst opgesteld met richtlijnen over het verwerken van persoonsgegevens tussen gemeenten en hun opdrachtnemers (IT-partners of derden die diensten leveren).

Zekerheid voor onze opdrachtgevers
Volgens Centric-directeur Maarten Hillenaar bespaart de overeenkomst zowel gemeenten als partners tijd en geeft opdrachtgevers de zekerheid dat Centric voldoet aan de verplichtingen van de AVG.
Gemeentelijke bestuurders hebben de nieuwe standaard op 5 juni tijdens de Algemene Ledenvergadering van de VNG bekrachtigd. Tijdens de leveranciersbijeenkomst hebben verschillende leveranciers zich aangesloten bij de verwerkersovereenkomst. De ondertekening onderstreept volgens VNG-Realisatie ‘het belang van heldere afspraken rondom gegevensbescherming.’

Tags:

ICT, AVG, Security, GDPR

Company:

Centric

Partners