15-07-2019

Progress benoemd tot leider in Gartner MQ Multiexperience Development Platformen 2019

Deel dit bericht

Progress kondigt aan dat het door Gartner benoemd is tot leider in het nieuwe Gartner Magic Quadrant voor Multiexperience Development Platforms (MXDP) in 2019.

Volgens Gartner is een multiexperience development platform (MXDP) biedt professionele en citizen developers diverse front-end ontwikkeltools en back-end services die het mogelijk maken snel en schaalbaar gerichte en aantrekkelijke gebruikerservaringen te creëren voor verschillende devices en kanalen. De ontwerptijd en runtime tools en diensten worden geleverd via een uniforme ontwikkelomgeving die afzonderlijke front- en back-end architecturen koppelt.

Progress is een van de 13 leveranciers die werden beoordeel in het Gartner Magic Quadrant voor Multiexperience Development Platforms-rapport. Gartner stelt in zijn onderzoek: “De MXDP-markt bevat een aantal van de grootste leveranciers van bedrijfssoftware die aan de behoeften van ontwikkelingsteams voldoen. Daarnaast omvat deze markt ook opkomende leveranciers die onafhankelijke ontwikkelingsplatformen bieden. Alle MXDP’s ondersteunen de behoefte van professionele ontwikkelaars om ontwikkeltools met een hoge mate van controle te gebruiken (met andere woorden, code-georiënteerde tools), en de meeste oplossingen ondersteunen ook een low-code benadering voor development met een hogere productiviteit van de ontwikkelaar. Het primaire doel van deze platformen is echter niet om de ontwikkeling van low-code te ondersteunen, maar het creëren van meerdere soorten apps ter ondersteuning van de digitale gebruikerservaring tussen apparaten en interactiemodaliteiten.”

High-productivity
Met een focus op professionele ontwikkelaars, brengt het Progress Kinvey platform het beste van het Progress portfolio samen door een modern platform met high-productivity te bieden voor het bouwen en implementeren van bedrijfsapplicaties van hoge kwaliteit. Het platform is uitgerust met:
- Een cloud-native serverless backend Kinvey Studio
- Low-code ontwikkelcapaciteit
- AI-gedreven Kinvey Chat
- Het NativeScript open source development framework voor native mobiele app ontwikkeling
- Kendo UI, de UI-ontwikkelingstoolkit voor JavaScript
- Kinvey AI/ML cognitieve functionaliteit voor het bouwen en implementeren van analytische modellen
- De grootste set integraties op de markt met Kinvey Data Pipeline, aangedreven door DataDirect drivers.

Daarnaast verhoogt Progress Kinvey de productiviteit door DevOps en de veiligheid van de onderneming op unieke wijze te voorzien van een volledig beheerde dienst en microservices framework voor de integratie van bedrijfsgegevens. Deze mogelijkheden zorgen ervoor dat de modernste apps naadloos kunnen schalen wanneer ze verbonden zijn met back-end bedrijfssystemen. Het gehele platform is non-proprietary en compatible met een standaard JavaScript-ontwikkeltoolkit. Waardoor ontwikkelaars de vrijheid hebben om te werken zoals ze dat willen met de tools van hun voorkeur.

Ondersteuning via elk touchpoint
“Wij geven onze klanten mogelijkheden om ervaringen te creëren binnen één enkel platform voor het ontwikkelen en implementeren van apps voor elk kanaal. In combinatie met onze mogelijkheid om digitale ervaringen te ondersteunen via elk touchpoint – mobiel, web, PWA’s, wearables en meer – zijn organisaties in staat om echt vernieuwende en gepersonaliseerde digitale ervaringen te creëren”, aldus Dmitri Tcherevik, CTO bij Progress. “Gartner’s erkenning als leider in het MXDP Magic Quadrant vormt een bewijs van ons vermogen om onze belofte te realiseren. We zijn vereerd met deze benoeming.”

Meer informatie: Progress Kinvey
Lees hier het complete Gartner onderzoeksrapport.

Partners