23-07-2019

EY nieuwe partner van de Dutch Blockchain Coalition

Deel dit bericht

De Dutch Blockchain Coalition (DBC) verwelkomt EY als nieuwe kernpartner. De DBC is een samenwerkingsverband tussen partners uit de overheid, kennisinstituten en het bedrijfsleven, met de ambitie om betrouwbare, robuuste en maatschappelijk geaccepteerde blockchaintoepassingen tot stand te brengen. EY levert kennis op het gebied van strategie, transformatie, procesoptimalisatie, (cyber)security, compliance, fiscaliteit, financiën en juridische aspecten.

EY is van mening dat blockchaintechnologie het potentieel heeft om bedrijfsprocessen te stroomlijnen en te verbeteren, de cyberveiligheid en transparantie te verhogen en de rol van tussenpersonen te verminderen of elimineren. EY helpt organisaties op dit moment al met verschillende blockchainoplossingen. Zo lanceerde EY onlangs een blockchainplatform voor wijndistributeurs, dat de promotie en verkoop van nieuwe en vintage wijnen op een wereldwijd niveau mogelijk maken.

Volgens Marco Louwes, Partner Technology Consulting bij EY, kan EY als kernpartner van de DBC op een nationaal niveau meedenken hoe men blockchaintechnologie op een betrouwbare manier kan inzetten en ontwikkelen. “Wij zullen onze kennis en expertise inbrengen om samen met de andere partners de internationale positie van Nederland als kennismaatschappij op dit gebied te versterken.” Frans van Ette, Coalitiemanager Dutch Blockchain Coalition, vult aan: “EY verrijkt de coalitie met haar brede en relevante kennis op terreinen waar blockchain toegepast wordt. Kennis gekoppeld aan het enthousiasme tot actief deelnemen aan de coalitie-activiteiten maakt EY tot een zeer waardevolle partner in de coalitie.”

De Dutch Blockchain Coalition (DBC) is een uniek samenwerkingsverband tussen partners uit de overheid, kennis- en onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven, ook wel de ‘triple helix’. Doel is het creëren van een veilige, betrouwbare digitale blockchain infrastructuur in Nederland die aansluit op de wensen van de gebruiker van de toekomst. Dutch Blockchain Coalition werkt samen met ABN AMRO, IBM, Nationale Nederlanden, PwC, en nu ook EY.

Partners