12-08-2019

Red Hat Ansible Automation krijgt Leader-status

Deel dit bericht

Red Hat maakt bekend dat Red Hat Ansible Automation door Forrester Research is aangemerkt als leader in de Forrester Wave: Infrastructure Automation Platforms, Q3 2019.

Red Hat werd geëvalueerd op basis van 31 criteria, gegroepeerd in drie categorieën: huidig aanbod, strategie en aanwezigheid op de markt. Red Hat ontving de hoogst mogelijke score op het gebied van geplande verbeteringen, visie, advies, training en ondersteuning, community-ondersteuning en marktbenadering.

Volgens de evaluatie van Forrester blinkt Red Hat Ansible Automation uit in orkestratie en integratie met andere soorten automatisering. Uit het rapport is tevens op te maken dat “referentieklanten melden dat ze andere tools, die in deze Forrester Wave genoemd werden, vervangen met Ansible en de mogelijkheden van de oplossing prijzen om een brug te vormen tussen operations en development.”

Compleet automatiseringsplatform
Red Hat Ansible Automation is een automatiseringsplatform dat een basis biedt voor het op schaal bouwen en gebruiken van automatiseringsdiensten. Zodra bedrijven starten met automatiseren, willen ze dat vaak in de gehele organisatie doorvoeren. Dit vereist vaak een gefragmenteerde aanpak, waardoor de effectiviteit wordt beperkt en silo’s gecreëerd worden. Red Hat Ansible Automation biedt een compleet automatiseringsplatform waarmee bedrijven hun IT-activiteiten eenvoudig kunnen schalen, inclusief infrastructuur, netwerken, cloud, security en meer.
Het platform integreert verder ook met andere producten in het Red Hat managementportfolio, inclusief Red Hat Insights, Red Hat’s EaaS-oplossingen (Expertise-as-a-Service). Red Hat Ansible Automation bouwt voort op aanbevelingen en suggesties van Red Hat Insights om potentiële problemen te automatiseren voordat ze van invloed zijn op de bedrijfsprocessen.

Partners