16-08-2019

Progress kondigt Ipswitch WhatsUp Gold 2019.1 aan

Deel dit bericht

Progress heeft de beschikbaarheid aangekondigd van de nieuwste release van Ipswitch WhatsUp Gold, een oplossing voor netwerkbewaking. Deze release biedt verbeteringen in netwerkmapping en -detectie, verbeterde vCenter-ondersteuning en een nieuwe openbare REST API, waardoor WhatsUp Gold direct kan worden geïntegreerd met bestaande systemen.

Volgens SVP Core Products John Ainsworth bij Progress vormen interne netwerken, systemen, applicaties en cloudtechnologieën de ruggengraat van elke organisatie. “Volledig inzicht is van cruciaal belang om problemen te voorkomen en om realtime te kunnen reageren wanneer zich problemen voordoen. Met de snelheid en flexibiliteit die WhatsUp Gold 2019.1 met zich meebrengt, hebben IT-teams nu een betrouwbare en solide oplossing om hen te helpen optimale prestaties en nul downtime te leveren."

De verbeteringen in deze release omvatten:
- Verbeterde netwerkmapping en detectie. Netwerkmapping reageert sneller en aangepaste maps kunnen eenvoudig worden bijgewerkt vanwege verbeteringen in prestaties en schaalbaarheid. De netwerkdetectietechnologie ondersteunt wereldwijde uitsluitingslijsten en kan een groter bereik van IP-adressen scannen.
- Verbeterde ondersteuning voor vCenter. Gebruikers kunnen nu onderscheid maken tussen geneste en niet-geneste vCenters bij het bewaken van virtuele netwerkapparaten. Dit maakt het gemakkelijker om complexe virtuele netwerktopologie in één oogopslag te begrijpen.
- Betere integratie met bestaande systemen via een nieuwe openbare REST API. Een nieuwe WhatsUp Gold REST API bevat een uitgebreide reeks API-calls die toegankelijk zijn via een speciale Swagger-pagina. Gebruikers kunnen WhatsUp Gold-gegevens eenvoudig integreren met andere systemen of scripts om automatiseringstoepassingen te creëren. Live documentatie, inclusief voorbeeldscripts en een directe testmogelijkheid, is beschikbaar op de Swagger-pagina.

De REST API voegt automatisch nieuwe apparaten toe aan de WhatsUp Gold network monitoringsoplossing en plaatst apparaten in onderhoudsmodus bij het toepassen van softwarepatches. WhatsUp Gold-apparaatstatus, resterende schijfruimte en andere statistieken kunnen eenvoudig worden opgenomen in een ander systeem of NOC-dashboards. Met WhatsUp Gold kunnen externe systemen ook statusinformatie voor elk apparaat of apparaatgroep ophalen.

Meer informatie over WhatsUp Gold

Company:

Progress, Ipswitch

Partners