16-08-2019

AWS kondigt beschikbaarheid van AWS Lake Formation aan

Deel dit bericht

Amazon Web Services heeft de beschikbaarheid aangekondigd van AWS Lake Formation, een volledig beheerde service die het eenvoudiger moet maken om data lakes te bouwen, beveiligen en beheren. AWS Lake Formation vereenvoudigt en automatiseert de handmatige stappen die hierbij nodig zijn, inclusief het verzamelen, opschonen en catalogiseren van gegevens en het veilig beschikbaar stellen van data voor analyse.

Gebruikers kunnen eenvoudig hun data in een data lake brengen vanuit verschillende bronnen met behulp van vooraf gedefinieerde sjablonen, data automatisch classificeren en voorbereiden en centraal een granulair datatoegangsbeleid definiëren om de toegang voor de verschillende groepen binnen een organisatie te regelen. Klanten kunnen deze data vervolgens analyseren met behulp van hun keuze uit AWS analytics en machine learning-services, waaronder Amazon Redshift, Amazon Athena en AWS Glue, met Amazon EMR, Amazon QuickSight en Amazon SageMaker in de komende maanden.

Er zijn geen extra kosten vereist om AWS Lake Formation te gebruiken en klanten betalen alleen voor de onderliggende AWS-services die worden gebruikt. AWS Lake Formation is beschikbaar in US East (Ohio), US East (N. Virginia), US West (Oregon), Asia Pacific (Tokyo) en Europa (Ierland).

Company:

AWS

Partners