19-08-2019

Microsoft kondigt preview GitHub Actions for Azure aan

Deel dit bericht

Microsoft kondigt de preview van GitHub Actions voor Azure aan. Eerder deze maand heeft GitHub al de preview van GitHub Actions aangekondigd met ondersteuning voor Continuous Integration and Continuous Delivery (CI/CD). Actions maken het mogelijk om eenvoudige, maar krachtige pijplijnen te maken en softwarecompilatie en -levering te automatiseren.

Met deze nieuwe acties kunnen ontwikkelaars snel code bouwen, testen en implementeren vanuit GitHub-repositories naar de cloud met Azure. De eerste set GitHub Actions is gegroepeerd in vier repositories, elk met documentatie en voorbeelden om GitHub voor CI/CD te gebruiken en apps te distribueren naar Azure.
- azure/actions (login): authenticeren met een Azure-abonnement.
- azure/appservice-actions: implementeer apps in Azure App Services met de functies Web-apps en Web-apps voor containers.
- azure/container-acties: maak verbinding met containerregisters, inclusief Docker Hub en Azure Container Registry, evenals bouwen en pushen van container images.
- azure/k8s-actions: verbinding maken met en implementeren op een Kubernetes-cluster, inclusief Azure Kubernetes Service (AKS).

Microsoft is van plan om in de komende maanden meer GitHub-acties voor voor meer Azure-services.

Partners