23-08-2019

Red Hat introduceert OpenShift Service Mesh voor snelle adoptie van microservices

Deel dit bericht

Red Hat kondigt de beschikbaarheid aan van Red Hat OpenShift Service Mesh. Daarmee wordt het aansluiten, observeren en vereenvoudigen van service-to-service-communicatie van Kubernetes op Red Hat OpenShift 4 mogelijk. OpenShift Service Mesh is gebaseerd op de Istio-, Kiali- en Jaeger-projecten en verbeterd met Kubernetes Operators, om een efficiëntere, end-to-end ontwikkelaarservaring te bieden rond applicatiearchitecturen die op microservices zijn gebaseerd.  

Microservices kunnen moderne, cloud-native applicaties transformeren. Het effectief ontwikkelen en inzetten van microservices kan echter nieuwe uitdagingen opleveren bij het implementeren en beheren van interservice communicatie. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden is de service mesh ontwikkeld: een onderliggende infrastructuur die verantwoordelijk is voor het beheer van traffic, het handhaven van beleid en het identificeren en beveiligen van diensten.

De OpenShift Service Mesh breidt deze beheerfunctionaliteiten uit door de waarneembaarheid van services en visualisatie van de mesh-topologie toe te voegen en zo de service mesh-ervaring te verbeteren. Door de native integratie van de service mesh in het OpenShift Kubernetes-platform kunnen ontwikkelaars de implementatie van microservice-architecturen verbeteren. Daarnaast kunnen Platform Operations Teams profiteren van de mogelijkheid om IT-beleid voor servicebeveiliging en -communicatie af te dwingen.  

Red Hat OpenShift Service Mesh biedt een uniforme manier van toezicht te houden op - en het beheren van - verbindingen tussen op microservices-gebaseerde applicaties door belangrijke open source projecten te combineren in een geïntegreerde en ondersteunde functie van het OpenShift-platform. Met OpenShift Service Mesh kunnen klanten profiteren van de volgende elementen:
- Een end-to-end, op ontwikkelaarsgerichte ervaring door middel van uniforme en geoptimaliseerde onderliggende technologieën (Istio, Kiali en Jaeger).
- Visualisatie en waarneembaarheid van Kiali, waardoor de topologie van de service mesh en de interactie tussen de diensten gemakkelijker kan worden bekeken.   
- Geïntegreerde API-gateway
- Eenvoudige installatie en configuratie via de Service Mesh Operator en een Operator Lifecycle Management framework.

Dankzij de ondersteuning van Red Hat is het een krachtige optie voor productiesystemen, ook in de meest bedrijfskritische rollen. Daarnaast zijn er Red Hat Services beschikbaar om OpenShift Service Mesh-klanten te helpen met extra technische expertise, strategisch advies en analyse. 

Partners