28-08-2019

Tilburg University start opleiding Cognitive Science and Artificial Intelligence

Deel dit bericht

De Tilburg School of Humanities and Digital Sciences biedt vanaf september 2019 de nieuwe bacheloropleiding Cognitive Science and Artificial Intelligence aan. Ter gelegenheid hiervan worden er door Tilburg University in de loop van het academisch jaar 2019-2020 lezingen en hackathons georganiseerd met als thema 'AI for Society'.

In de driejarige Engelstalige opleiding ligt de focus op kunstmatige intelligentie, menselijke cognitie en technologische innovatie. Studenten bestuderen de werking van intelligente systemen zoals zelflerende robots en software die de functies van de mens kan ondersteunen. De bacheloropleiding onderscheidt zich van andere opleidingen binnen de kunstmatige intelligentie door een sterke koppeling met menselijke cognitie. Daarnaast is er aandacht binnen het programma voor de ethische en morele aspecten van kunstmatige intelligentie. Het onderwijs wordt aangeboden binnen een state-of-the-art omgeving: de opleiding beschikt over een eigen Virtual en Augmented Reality Lab en een Robot Lab. Studenten ontwikkelen vaardigheden als programmeren, computationeel modelleren en deep learning, en voeren projecten uit in samenwerking met wetenschappers en externe partijen.

Arbeidsmarkt
De ontwikkelingen in het vakgebied gaan razendsnel en er is grote behoefte aan specialisten die vanuit meerdere perspectieven naar de vraagstukken binnen kunstmatige intelligentie kijken. De bacheloropleiding Cognitive Science and Artificial Intelligence sluit daar goed bij aan. Studenten die na het behalen van hun bachelorgraad (bachelor of science) verder willen studeren kunnen instromen in aansluitende masteropleidingen. De opleiding maakt onderdeel uit van het KION-netwerk (Kunstmatige Intelligentie-opleidingen in Nederland) op grond waarvan instroom in masteropleidingen op het gebied van kunstmatige intelligentie tot de mogelijkheden behoort. De Tilburg School of Humanities and Digital Sciences doorloopt momenteel het accreditatieproces om te komen tot een zelfstandige tweejarige masteropleiding Cognitive Science and Artificial Intelligence.

Meer informatie over de bacheloropleiding Cognitive Science and Artificial Intelligence is te vinden op de website van Tilburg University.

Partners