06-09-2019

Siemens kondigt Xcelerator aan

Deel dit bericht

Siemens heeft tijdens de Analyst and Press Conference in New York haar product Xcelerator aangekondigd. Xcelerator is een combinatie van het volledige Siemens-portfolio op het gebied van software, engineering en manufacturing en het low-code platform van Mendix. Met deze aankondiging is Mendix nu het voornaamste applicatieplatform voor alle Siemens Cloud Solutions.

Tijdens de conferentie in New York sprak CEO Derek Roos van Mendix over de verdere ontwikkelingen en samenwerking met Siemens. De acquisitie is nu bijna een jaar geleden en dus was dit een goed moment om de balans op te maken. Mendix heeft de groei in alle sectoren kunnen voortzetten. Door gebruik te maken van de infrastructuur van Siemens heeft Mendix de R&D-afdeling kunnen uitbreiden met een vestiging in Pune (India). Ook wordt er actief meegelift op de IT roadmap van Siemens.

Siemens Digital Industries Software
Het Mendix-platform omvat nu cloud- en app-services voor digital engineering en Internet of Things aangedreven door MindSphere, het cloudgebaseerde IoT-besturingssysteem van Siemens, naast Mendix's uniforme low-code en no-code ontwikkelomgevingen. Uniek voor Xcelerator, dit platform stimuleert digitale transformatie door iedereen in het ecosysteem, inclusief citizen developers, in staat te stellen bestaande gegevens en systemen eenvoudig te bouwen, integreren en uit te breiden. Het bedrijf kondigde ook aan dat Siemens PLM Software nu Siemens Digital Industries Software genoemd wordt, een strategische verandering die bedoeld is om de groei van het ecosysteem en het portfolio van oplossingen, applicaties, tools en services weer te geven.

Digitaal spoor
Het Xcelerator-portfolio bestaat uit meerdere applicaties en oplossingen voor Product Lifecycle Management (PLM), Electronic Design Automation (EDA), Application Lifecycle Management (ALM), Manufacturing Operations Management (MOM), Embedded Software en Internet of Things (IoT). Dit geïntegreerde portfolio ondersteunt de totale automatisering van een bedrijf van top tot winkelvloer, orkestreert de informatiestroom tussen alle Xcelerator-ecosysteemdeelnemers om een traceerbaar digitaal spoor op te zetten en maakt volgens Siemens een open en agile omgeving mogelijk.

RAD
Na de overname van Mendix in 2018 breidt Siemens het Mendix-platform uit om de kracht van de cloud en de Mendix rapid application development omgeving aan klanten te bieden voor applicatie-ontwikkeling waarmee ze hun huidige oplossingen kunnen integreren en uitbreiden met nieuwe soorten data, systemen en nieuwe gebruikers.

Meer informatie: Siemens

Partners