25-09-2019

Red Hat Ansible Automation Platform biedt Automation Analytics

Deel dit bericht

Red Hat heeft de algemene beschikbaarheid aangekondigd van het Red Hat Ansible Automation Platform: een zakelijke oplossing voor de realisatie en het beheer van automatisering. Met het platform kunnen organisaties de interne samenwerking tussen teams versnellen voor betere operationele efficiëntie, minder risico's en een consistente gebruikerservaring in alle infrastructuur- en technologiedomeinen.

Het Red Hat Ansible Automation Platform is recentelijk benoemd tot Leader door Forrester Research in de Forrester Wave: Infrastructure Automation Platforms, Q3 2019. In het platform integreert Red Hat haar automatiseringssuite die bestaat uit Red Hat Ansible Tower, Red Hat Ansible Engine en Red Hat Network Automation, met nieuwe Software-as-a-Service (SaaS) mogelijkheden en functies speciaal ontworpen voor organisatiebrede effectiviteit. Het maakt niet uit of een organisatie zich in de beginfase bevindt van zijn digitale transformatieproces via automatisering, of bezig is om het gebruik uit te breiden naar bijvoorbeeld meerdere domeinen: het Red Hat Ansible Automation Platform biedt de benodigde tools om automatiseringen sneller te implementeren, zonder helemaal vanaf het begin te moeten starten.

Het platform levert een veiliger contentmanagementsysteem en krachtige analyses van automatiseringsimplementaties. Daarnaast levert het ook de bouwstenen die nodig zijn om het opstarttraject van automatisering te kunnen verkorten. De nieuwe SaaS-mogelijkheden helpen om een meer consistente gebruikerservaring op het gebied van automatisering te genereren en zorgen voor een betere samenwerking zodat meer IT-uitdagingen tegelijkertijd kunnen worden opgelost.

Tot de nieuwe mogelijkheden behoren:
- Ansible Content Collections: voor het stroomlijnen van het beheer, de distributie en het gebruik van Ansible-content.
- Automation Hub: een opslagplaats voor gecertificeerde content via Ansible Content Collections.
- Automatiseringsanalyse: ter verbetering van de efficiëntie van de automatisering in de implementaties van het Red Hat Ansible Automation Platform.

Ansible Content Collections
Ansible is een van de grootste open source automatiseringsgemeenschappen ter wereld. Er wordt voortdurend content gecreëerd door Red Hat, onafhankelijke contribuanten en partners. Ansible Content Collections organiseert deze content – inclusief modules, plugins, rollen en playbooks – waardoor het voor klanten en contribuanten eenvoudiger wordt om de content te distribueren, te delen en te consumeren, onafhankelijk van de Ansible release cycles. Ansible Content Collections verlaagt de drempel om met automatisering te beginnen, verkort de time to value, en verbetert de efficiëntie van het inzetten en onderhouden van automatisering door gebruik te maken van gecertificeerde contentcollecties die kant-en-klare, standaard automatisering bevatten.

Automation Hub
Automation Hub is de centrale opslagplaats waar Red Hat en zijn partners content publiceren en de plek waar gebruikers de gecertificeerde, ondersteunde Ansible Content Collections kunnen vinden. Ansible Certified Content biedt gebruikers content die is getest en door Red Hat wordt ondersteund. Bij de introductie zullen Cisco, F5, Google Cloud, Microsoft, NetApp en nog veel meer Ansible-partners gecertificeerde, ondersteunde collecties via de Automation Hub beschikbaar stellen, zodat gebruikers snel maatwerkoplossingen voor Ansible kunnen inzetten.

Analyse
Met de nieuw geïntroduceerde Automation Analytics kunnen gebruikers in detail de prestaties zien van specifieke automatiseringsacties. De tool biedt statistieken en data over modules en middelen die het meest worden gebruikt, inzicht in de status van de automatisering en informatie over de prestaties van automatiseringsomgevingen. Daarnaast kunnen Red Hat-klanten de automatiseringsinspanningen van interne groepen beoordelen, en – indien gedeeld met Red Hat - hun inspanningen vergelijken met branchegenoten.

Red Hat Ansible Tower-updates
Red Hat Ansible Tower 3.6 beschikt over de volgende nieuwe mogelijkheden en functies:
- De mogelijkheid om Ansible Playbooks uit te voeren die gebruikmaken van Ansible Content Collections via Red Hat Ansible Tower.
- Webhook-integratie met GitLab en GitHub, bijvoorbeeld voor het automatisch uitvoeren van automatisering.
- Ondersteuning voor het pauzeren en goedkeuren van elke stap in een Red Hat Ansible Tower-workflow.
- Schaalbare uitvoer en verhoogde runtime-capaciteit dankzij het Red Hat OpenShift Container Platform, dat in tech preview beschikbaar is.

De beschikbaarheid van Red Hat Ansible Automation Platform staat gepland voor begin november 2019.

Partners