01-10-2019

MonetDB Solutions ontvangt investering van ServiceNow

Deel dit bericht

MonetDB Solutions, dat is opgericht door onderzoekers van CWI, heeft een investering door ServiceNow aangekondigd om grote ondernemingen te stimuleren met hun digitale transformatie. Daarnaast gaan beide bedrijven samenwerken om de open source databasetechnologie van MonetDB in te bouwen in het Now Platform van ServiceNow. Deze krachtenbundeling zal de analysecapaciteit van het platform vergroten en hogere transactiesnelheden mogelijk maken voor de grootste gebruikers.

Volgens prof.dr. Martin Kersten, CEO en medeoprichter van MonetDB Solutions, verwachten grote organisaties in de huidige wereld van digital business een steeds snellere responsiveness en snelheid van de applicaties waarmee ze werken. “Dat vergt een nieuwe benadering van databasetechnologie. Daarom bouwen we nu samen met ServiceNow onze Database-as-a-Service omgeving verder uit. MonetDB-productinnovatie op basis van wetenschappelijk onderzoek blijft onze kernactiviteit.”

Productiviteit
“We werken samen met de grootste organisaties ter wereld om digitale workflows te leveren die geweldige ervaringen leveren en productiviteit verhogen”, zegt CTO en senior VP DevOps Pat Casey van ServiceNow. “Wij stellen alles in het werk om met het Now Platform het meest innovatieve platform te kunnen bieden aan onze klanten. We investeren in MonetDB Solutions zodat we onze expertise in cloud automation met elkaar kunnen delen, waarvan de grootste bedrijven ter wereld profijt zullen hebben.”

MonetDB Solutions is een spin-off van Centrum Wiskunde & Informatica (CWI), het nationaal onderzoeksinstituut voor wiskunde en informatica. Het is het officiële ontwikkelings- en consultancybedrijf voor het open source database-managementsysteem MonetDB, dat is gespecialiseerd in databasetechnologie voor big data-analyse en Business Intelligence. Vanuit MonetDB Solutions helpen toonaangevende onderzoekers softwarebedrijven met de ontwikkeling van geavanceerde applicaties voor specifieke markten, zoals telecom, gezondheidszorg en onderwijs.

Partners