08-10-2019

Atos IT Challenge 2020 in teken van kunstmatige intelligentie

Deel dit bericht

Atos gaat op zoek naar innovatieve IT-concepten op het gebied van coöperatieve kunstmatige intelligentie en roept studenten van universiteiten in alle delen van de wereld op om mee te doen aan de IT Challenge 2020. Deze jaarlijkse internationale competitie van Atos beleeft dit jaar haar negende editie.

De IT Challenge heeft als doel de ontwikkeling van innovatieve concepten door nieuwe generaties IT-professionals te stimuleren. Studenten wereldwijd kunnen deelnemen en zich tot 30 november 2019 online aanmelden als team van twee tot vier studenten. De IT Challenge biedt hen de mogelijkheid om ideeën te testen en uiteindelijk in de markt te zetten. Het winnende team kan 10.000 euro winnen.

In de afgelopen twee jaar stond tijdens de IT Challenge kunstmatige intelligentie centraal. Kunstmatige intelligentie wordt inmiddels op allerlei gebieden en in verschillende sectoren toegepast, bijvoorbeeld bij het stellen van medische diagnoses, de opsporing van fraude, zelfrijdende voertuigen, veiligheidssurveillances en gaming. De negende editie van de IT Challenge staat in het teken van coöperatieve kunstmatige intelligentie. Hierbij is steeds vaker sprake van oplossingen die met elkaar samenwerken met als doel gezamenlijk beslissingen te nemen. Coöperatieve kunstmatige intelligentie is een verwijzing naar het concept ‘zwermintelligentie’ dat wordt toegepast om het collectieve gedrag van gedecentraliseerde, zelforganiserende systemen te definiëren, of het nu om natuurlijke of kunstmatige systemen gaat.

Uit alle inzendingen worden de beste vijftien concepten geselecteerd. Deze worden half december bekendgemaakt. Dan gaat de tweede fase van de competitie van start: de daadwerkelijke ontwikkeling van apps. De winnaar van de Atos IT Challenge wordt in juli 2020 in Parijs bekendgemaakt.

Company:

Atos

Partners