11-10-2019

Unisys Stealth integreert Microsoft API voor beveiliging workloads in Microsoft Azure

Deel dit bericht

Unisys Corporation kondigt aan dat haar bekroonde Unisys Stealth beveiligingssoftware nu ook de nieuwe Microsoft Azure Service Tag Discovery Application Program Interface (API) gebruikt om klanten die met de cloudgebaseerde Azure-diensten werken, extra te beschermen. Stealth zal met de nieuwe API werken om de beveiligingsconfiguratie automatisch te updaten om ononderbroken toegang tot de Azure-clouddiensten mogelijk te maken.

Voor Enterprise-klanten die behoefte hebben aan een veilige en ononderbroken toegang tot Microsoft Azure, biedt de Service Tag Discovery API de nodige capaciteit. De Service Tag Discovery API biedt deze klanten de mogelijkheid om de migratie van delicate workloads naar Azure te versnellen, waardoor de meest gevoelige en kritieke data – zowel van overheid als commerciële bedrijven - worden beschermd via een hyperveilige datapijplijn, terwijl de API tegelijkertijd de acceptatie van het zogenaamde ‘Zero Trust’ IT-architectuurmodel mogelijk maakt.

In 2016 bracht Unisys Unisys Stealth (cloud) voor Microsoft Azure op de markt waarmee klanten via het Azure-cloudplatform probleemloos de Stealth-microsegmentatiebeveiliging konden gebruiken. Stealth bouwt voort op de beveiliging die reeds is ingebouwd in Azure en voegt er een extra laag beveiligingsmaatregelen aan toe. Stealth harmoniseert ook het securitymanagement voor ondernemingen die de cloud gebruiken en vormt zo een zeer efficiënte verbinding om workloads op een veilige, efficiënte en kosteneffectieve manier naar Azure te verplaatsen. Deze nieuwe API automatiseert de administratieve processen die vroeger handmatig dienden te gebeuren om een continue bescherming te garanderen, zelfs als organisaties en securityvereisten veranderen en verder evolueren.

Community’s of interest
Stealth omvat de functie Dynamic Isolation waarmee toestellen of gebruikers bij de eerste tekenen van een mogelijk lek of cyberaanval snel kunnen geïsoleerd worden. Stealth vermindert het potentiële aanvalsoppervlak in deze omgevingen door dynamische, identity driven microsegmentatie te creëren, zogenaamde community’s of interest (COI's). Door dergelijke veilige COI's in te stellen, scheidt Stealth vertrouwde systemen, gebruikers en data af van de niet-vertrouwde systemen en data. Door alle onderlinge communicatie tussen door Stealth beveiligde assests te encrypteren en te verbergen voor ongeautoriseerde gebruikers, vermindert ook het aanvalsoppervlak.
Service Tag Discovery API-klanten profiteren volgens Jeff Cohen, partner group projectmanager van Microsoft Azure, continu van de gecombineerde beveiligingsmogelijkheden van Unisys Stealth en Azure, op een manier die geen handmatige updates vereist om geautoriseerd dataverkeer en toestellen bij te houden.

Tags:

API, Security, Azure, Cloud

Company:

Unisys, Microsoft

Partners