15-10-2019

Atos versterkt positie op gebied van cybersecurity met overname IDnomic

Deel dit bericht

Atos heeft de acquisitie van IDnomic, Europees aanbieder in de markt voor Digital Identity Management, met succes voltooid. Als resultaat van deze overname versterkt Atos haar internationale positie op het gebied van cybersecurity. Daarnaast stelt de acquisitie de IT-dienstverlener in staat haar aanbod op het terrein van Digital Identity Management en van oplossingen gericht op PKI - Public Key Infrastructure - uit te breiden.

De expertise van IDnomic op het gebied van PKI-technologie - een systeem waarmee de uitgifte en het beheer van digitale certificaten wordt gerealiseerd - wordt op allerlei manieren bij dagelijkse toepassingen ingezet. Doe l van deze technologie is de digitale identiteit van burgers, machines of aan elkaar verbonden objecten te beschermen. IDnomic’s Software-as-a-Service-oplossingen zijn een belangrijke toevoeging op het aanbod van Atos op het gebied van cyber security. Hierbij gaat het vooral om oplossingen gericht op Identity en Access Management - processen die zich richten op het administreren en beheren van gebruikers in een netwerk en op de toegangscontrole - dataprotectie, het beheer van veiligheidscertificaten en IoT-beveiligingsoplossingen.

IDnomic vergroot haar internationale reikwijdte en schaalgrootte terwijl zij tegelijkertijd kan bouwen op een sterke Europese basis. Voor Atos betekent de acquisitie dat zij haar aanbod op het gebied van Digital Identity Management kan verrijken. De betrouwbaarheid is in feite in de oplossingen ingebouwd vanwege de grote expertise van IDnomic op het gebied van PKI. Ook wordt het aanbod van Atos uitgebreid met geautomatiseerde Certificate Lifecycle Management-oplossingen die worden aangeboden op basis van een schaalbaar As-a-Service-model", aldus Ralf Helkenberg, Research Manager European Privacy & Data Security van IDC.

Met 5.000 deskundigen op het gebied van cyber security en 14 Security Operations Centers (SOC’s) in alle delen van de wereld is Atos op het gebied van Security Service Management door Gartner wereldwijd op een derde positie gerangschikt en is zij nummer één in Europa. IDnomic's teams, die bestaan uit ruim 100 specialisten op het gebied Digital Identity Management, worden onderdeel van Atos’ community van cyber security-experts. In 2018 realiseerde IDnomic een omzet van ruim 17 miljoen euro. Het huidige management ondersteunt IDnomic tijdens deze nieuwe fase binnen de Groep.

Partners