23-10-2019

OpenStack release Train breidt beveiliging en databescherming uit

Deel dit bericht

De OpenStack community introduceert OpenStack 'Train'. Dit is de twintigste versie van deze open source software voor cloud-infrastructuren, die wordt gebruikt door meer dan 75 publieke cloud-datacenters en duizenden private clouds. OpenStack is een infrastructuurplatform dat is geschikt voor omgevingen met uiteenlopende architecturen: bare metal, virtuele machines, GPU's en containers.

Volgens COO Mark Collier van OpenStack Foundation, is OpenStack de populairste open source-infrastructuur voor containers, VM’s en bare metal in private clouds. “Vooruitkijkend naar 2022 zien marktanalisten zoals 451 Research een markt van 7,7 miljard dollar ontstaan voor producten en diensten op basis van OpenStack en een markt van 4,3 miljard dollar voor applicatiecontainers. De gezamenlijk open source cloud-markt stevent af op een omzet van acht cijfers en het is duidelijk dat de ontwikkeling van de markt voor Open Stack en applicatiecontainers hand in hand gaat.”

Voor deze Train-release werden 25.500 codewijzigingen gedaan door 1.125 programmeurs van 150 bedrijven. OpenStack wordt ondersteund door een grote, wereldwijde open source-gemeenschap. Gemeten naar actieve bijdragen behoort het tot de drie grootste open source-projecten ter wereld, samen met Linux-kernel en Chromium.

Train biedt tientallen verbeteringen. De belangrijkste zijn:
• Verbeterde beveiliging en gegevensbescherming
• Ondersteuning voor artificial intelligence (AI) en machine learning (ML)
• Verbeterde mogelijkheden voor beheer en bewaking van IT-bronnen

De OpenStack Train-release is per direct beschikbaar als download.

Partners